|luni, noiembrie 29, 2021
  • Follow Us!

Omul de afaceri, Ovidiu Ciogescu, activitate bogată în domeniul cercetării ştiinţifice 

• Dezvăluiri în premieră ale administratorului unic de la SC ELECTROVÂLCEA SRL:

Omul de afaceri, Ovidiu Ciogescu, activitate bogată în domeniul cercetării ştiinţifice

Tiberiu Pîrnău
Octavian Avram

„Ziarul de Vâlcea” şi-a propus să prezinte poveştile de succes ale celor mai importanţi oameni de afaceri vâlceni. Cu suişuri şi coborâşuri, aşa ne-au fost prezentate aceste poveşti de către oameni simpli în aparenţă, dar înzestraţi cu o putere de muncă formidabilă, voinţă de oţel şi un curaj nebunesc, acela de a face afaceri în hăţişul originalei economii de piaţă româneşti. Aşadar, începând cu acest număr, „Ziarul de Vâlcea” îi va dezvălui publicului, în ipostaze inedite, mai puţin cunoscute, pe oamenii de afaceri vâlceni care produc plus-valoare judeţului nostru, pe cei mai reprezentativi dintre aceştia. Pe ei, pe „frumoşii nebuni” ai mediului local de afaceri, se sprijină întreaga economie vâlceană! Nu pe coloşii industriali, cu picioare de lut! Sunt oameni care au început de jos, de foarte de jos, care şi-au crescut business-ul de la an la an, prin muncă asiduuă, inteligenţă, clarviziune, onestitate şi multe sacrificii personale.

Fiecare om are o poveste unică, fascinantă în felul ei, dar povestea omului de afaceri Ovidiu Ciogescu este una cu totul şi cu totul captivantă, interesantă, demnă de toată admiraţia vâlcenilor, dar şi dramatică în acelaşi timp, având în vedere modul brutal şi nedrept în care justiţia română l-a tratat pe acest om, a cărui singură greşeală a fost aceea că a crezut în oameni cu disperare. A crezut în buna credinţă a acestora, în corectitudinea lor! Ovidiu Ciogescu este fără dubii o victimă a sistemului juridic într-un dosar DNA extrem de „subţire”, fără probe şi indicii clare în ceea ce priveşte vinovăţia. De fapt, Ovidiu Ciogescu nu ştie nici până azi cu exactitate de ce a trebuit să îndure umilinţa de a sta în închisoare mai multe luni de zile, care au fost acuzaţiile, cu ce a greşit… Nu dorim să intrăm acum în detaliile acestui caz destul de alambicat, credem în buna credinţă finală a justiţiei, în onestitatea oamenilor în robă care au puterea de a sfărâma vieţi şi conştiinţe sau de a face DREPTATE şi a aduce lumină în acest caz…

Elev şi student, cu rezultate bune

Ovidiu Ciogescu, acţionarul unic al renumitei societăţi de construcţii SC ELECTROVÂLCEA SRL din Râmnicu Vâlcea, se numără printre acei întreprinzătorii vâlceni care nu se feresc să-şi spună propria poveste.
A fost un elev conştiincios care s-a bucurat de aprecierea familiei, prietenilor şi a profesorilor. A urmat cursurile prestigiosului liceu vâlcean „Alexandru Lahovari” după care a studiat la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Univesităţii Politehnice Bucureşti unde a obţinut rezultate foarte bune. După absolvire a făcut un stagiu de trei ani la Curtea de Argeş ca inginer, la cunoscuta Întreprindere Electro – Argeş. Ulterior a fost repartizat la Institutul de Cercetări din Bucureşti. A revenit după revoluţie la Râmnicu Vâlcea şi a lucrat timp de un an la Uzina Mecanică.

Începutul în afaceri

În 1992 s-a asociat cu Petre Scrieciu, fost coleg de facultate, şi au făcut o firmă. Dar să-l lăsăm pe personajul principal al acestui articol, Ovidiu Ciogescu, să ne spună istoria sa în lumea afacerilor: „Pot spune că am pornit de la zero. Timp de 2 ani firma noastră a asigurat servicii tehnice pentru Uzina Mecanică, care dispunea la acea vreme de nişte convertoare ce erau de fabricaţie rusească, cu care se realizau tratamente termice la ogive-muniţie de război. Prin 1995, Uzina Mecanică a intrat în declin şi ne-am reorientat business-ul, am început să facem panouri electrice pentru băncile comerciale. Aceste panouri afişau cursurile, dobânzile şi informaţiile generale despre acele instituţii bancare. Pe lângă acestea mai fabricam sisteme de efracţie şi avertizoare de incendiu. Am acumulat capital ce ne-a permis să ne extindem. Am început să executăm şi instalaţii electrice. În 1997 am avut primul angajat. Până atunci eu şi asociatul meu ne ocupam de tot, după care într-un timp scurt am ajuns la 10 angajaţi cu care executam lucrări complexe de instalaţii electrice.”

ELECTROVÂLCEA, o firmă puternică: 200 de angajaţi în 2009

Ovidiu Ciogescu ne-a vorbit şi despre perioada de creştere a afacerilor: „În anul 2000 ne-am diversificat din nou activitatea şi am început să acţionăm şi în domeniul construcţiilor. Pot spune că de la această dată, în fiecare an ne dublam cifra de afaceri. Anul 2004 a fost cel mai bun. În anul 2005 eu şi asociatul meu am luat hotărârea să fim fiecare pe cont propriu, ocazie cu care eu am înfiinţat firma ELECTROVALCEA pe care am reuşit să o dezvolt, am făcut investiţii în tehnologie, utilaje şi nu în ultimul rând în oameni de valoare cu care am avut realizări notabile.În anul 2009 am avut 200 de angajaţi cu care acţionam la lucrări mari de interes public şi privat. În anul 2010 doream să menţin şi să extind portofoliul de investiţii şi producţie. Doream să fac noi angajări şi să asigur ca întotdeauna venituri corecte pentru angajaţii firmei însă acest curs a fost întrerupt. Pentru mine au urmat zile de coşmar, am ajuns în puşcărie iar acum am procese care nu se mai termină. Pot spune că am ajuns un atlet al suferinţei. În anii anteriori, de linişte, am reuşit să realizez o bază modernă de producţie în localitatea Mihăeşti unde comercializăm tuburi de canalizare şi fabricăm tâmplărie din aluminiu şi PVC. De asemenea, mi-am continuat activitatea de cercetare cu universităţi de prestigiu din ţară.

Am publicat şi o serie de rezultatele ale unor cercetări pe care le-am realizat în colaborare cu profesori de seamă din acele centre universitare. Am participat şi financiar pentru susţinerea activităţilor de cercetare. Universităţile cu care am colaborat pe teme de cercetare sunt: Universitatea Politehnică Bucureşti, Gheorghe Asachi din Iaşi, Babeş Bolyai din Cluj. Am publicat peste 100 articole în revistele de specialitate. În anii 2000-2006 am participat cu materiale la numeroase conferinţe internaţionale în Europa, Asia şi Africa. Între timp mi-am început şi doctoratul la Universitatea Politehnică din Bucureşti pe care îl finalizam dacă nu erau aceste evenimente în viaţa mea, care m-au marcat profund. Doream să-mi iau doctoratul în Inginerie Electrică. Profesorii mei de la universităţile cu care colaboram au fost şi ei miraţi de demersurile justiţiei care îmi sugrumă liniştea şi libertatea” – ne-a mărturisit Ovidiu Ciogescu, acţionarul unic al SC ELECTROVALCEA SRL.

Leave a Response