Iarna a făcut prima victimă la Câineni

duminică, 18 decembrie 2011

• O şoferiţă a alunecat cu maşina direct sub roţile unui TIR

Iarna a făcut prima victimă la Câineni

La data de 16 decembrie, orele 09,26, Mariana Cioară de 30 ani, din comuna Vişina, judeţul Olt, a condus un autoturism marca Cielo, pe DN 7, în localitatea Câineni, din direcţia Rm. Vâlcea - Sibiu, iar la km. 230+100, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a carosabilului umed, la intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul autoturismului şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un tir condus regulamentar de Dorin L., de 41 ani , din comuna Scărişoara, judeţul Alba. În urma impactului a rezultat decesul Marianei Cioară.

Celălalt conducător auto implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Circulaţia feroviară între staţiile Câineni şi Cornetu (staţii aflate pe secţia de circulaţie Podu Olt - Piatra Olt), a fost închisă timp de mai multe ore, din cauza accidentului rutier produs pe şoseaua paralelă cu calea ferată.

Mariana Cioară avea 30 de ani şi lucra la Serviciul de audit din cadrul Primăriei Vişina, era divorţată şi nu avea copii. “Stiu ca dimineata plecase să facă un control medical la Sibiu. Nu mi-a venit să cred când am aflat ce i s-a întâmplat. Noi ne vom ocupa de toate formalităţile", a spus primarul din Visina, Constantin Stănescu
Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca atunci când traversează zone unde partea carosabila este acoperită cu polei, gheată, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubica umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteza redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic - depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta.

O alta măsură de siguranţă în trafic este echiparea automobilul cu pneuri corespunzătoare, iar conducătorii auto trebuie să ştie că pe carosabil umed sau îngheţat nu trebuie să bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent
viteza la condiţiile de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe