Victorie scoasă cu forcepsul

duminică, 2 octombrie 2011

• Handbal feminin, Liga Campionilor

Victorie scoasă cu forcepsul

• Oltchim s-a impus la Buxtehuder după 60 de minute cu emoţii şi a trecut pe primul loc al clasamentului în Grupa D

Oltchim Râmnicu Vâlcea a debutat în noua ediţie a Ligii Campionilor la hanadbal feminin pe terenul celei mai slab cotat formaţii din Grupa D, Buxtehude. Cum toate cele trei formaţii cu şanse de calificare îşi făcuseră calculele cu două puncte în Germania, pentru chimistele antrenate de Radu Voina victoria era obligatorie. Campioana României nu a strălucit, nu a condus niciodată la mai mult de trei goluri şi s-a impus după un final cu mari emoţii în care se putea întâmpla orice.

Victorie pe axa Tolnai-Chirilă-Vizitiu

Debutul partidei le-a aparţinut nemţoaicelor. Tolnai nu a scos nimic şi Buxtehuder conducea cu 4-2 în minutul 7. Din acel moment „Toto" şi-a intrat în mână şi Oltchim a întors rezultatul: 6-4 în minutul 10, pe fondul unui joc excelent cu pivotul Oana Manea care a scos o sumedenie de aruncări de la 7 metri fructificate de Oana Chirilă. Româncele nu s-au putut desprinde, însă, reprezentanta Germaniei s-a ţinut scai, a egalat la 8 şi a demonstrat că îşi va vinde scump pielea. Noi intervenţii ale lui Tolnai şi câteva contraatacuri reuşite au făcut ca Oltchim să intre la cabine în avantaj de două goluri, 13-11 dar pe faţa lui Voina încă se citea neliniştea.

Final cu mari emoţii

După doar zece minute, confuze de ambele părţi, nemţoaicele au egalat, din nou, 15-15 şi deja gândul ne fugea la o altă confruntare din Germania, cu FC Nurnberg care ne-a costat o prezenţă în semifinale. Lucrurile continuă să meargă rău pentru roş-albastre şi cu 12 minute înainte de final Buxtehuder era din nou în avantaj, 18-17. Vâlcencele au revenit la cârma jocului (Jovanovic 18-20 în min. 53) dar Buxtehuder nu se predă, mentalitatea germană îndemându-le pe jucătoarele lui Dirk Leun la luptă, acestea egalndu-ne cu 5 minute înainte de sfârşitul partidei. Experienţa europeană a Oltchimului şi golurile de la linia de 9 m ale Patriciei Vizitiu ne aduc liniştea, astfel încât campioana României bifează primele două puncte în această nouă stagiune. DFinalmente a fost 24-20, success care ne dă speranţe de calificare. Din păcate, însă, jocul scârţâie din toate încheieturile.

Itxako a învins la Volgograd!

În cealalată partidă a grupei, inbericele de la Ixtako Estella au reuşit să se impună în deplasarea de la Dinamo Volgograd, scor 27-25. Finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor este pe locul secund al clasamentului, după Oltchim dar, practice, a rezolvat în mare măsură, calificarea în grupele principale. Situaţia din grupă se poate simplifica mult după etapa viitoare, în cazul în care Oltchim le învinge pe rusoaice pe propiul teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe