Vicepreşedintele PC, Silvian Cârstea, arestat pentru trafic de influenţă

miercuri, 5 octombrie 2011

Vicepreşedintele PC, Silvian Cârstea, arestat pentru trafic de influenţă

• în dosar mai este cercetat şi Mihai Diculoiu, liderul de sindicat de la OLTCHIM

Vicepreşedintele Partidului Conservator - Filiala Vâlcea, Silvian Cîrstea, a fost arestat preventiv cu mandat pe 29 de zile pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce a pretins că poate facilita obţinerea unei locuinţe ANL, precum şi locuri de muncă, în schimbul influenţei şi a unor sume de bani.

Astfel, la data de 18 octombrie 2010, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a prezentat D. N., care a sesizat faptul că în cursul anului 2010 i-a dat lui Silvian Cârstea suma de 500 euro pentru ca acesta, prin intermediul cunoştinţelor sale de la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, să îi faciliteze obţinerea unei locuinţe ANL.

În cursul lunii aprilie 2011, inculpatul Silvian Cîrstea a pretins şi primit de la numitul B.I.C. suma de 1.000 lei pentru a-l angaja ca electrician pe platforma chimică din mun. Rm.Vâlcea, la SC Protectchim SA, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra directorului societăţii şi de prietenia cu liderul de sindicat de la combinat, pe care i l-a şi prezentat susnumitului.

Începând cu luna ianuarie 2011, ofiţerii din cadrul Biroului Judeţean Anticorupţie Vâlcea, au fost delegaţi să efectueze activităţi procedurale şi de investigaţii în urma cărora s-a reuşit identificarea lui M. I. D. şi B. I.C. care, la rândul lor, au remis lui Silvian Cîrstea sume de bani (400 lei, respectiv 1000 lei), pentru ca acesta, prin intermediul cunoştinţelor sale, să le faciliteze obţinerea unor locuri de muncă. C. Silvian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 257 alin. 1 C. pen. cu aplicarea art. 33 lit. a C. penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe