Sparle si soparle

miercuri, 19 octombrie 2011

Sparle si soparle

• În clasamentul fără vreun fundament real al bogaţilor patriei, realizat de oamenii lui Dinu Patriciu de la revista Forbes, afaceristul vâlcean Nicolae Sofianu apare pe... locul 2 în regiunea Olteniei, cu o avere de circa 40 milioane de euro. Din acestpunct de vedere topul este realizat neprofesionist, având în vedere că serioşii şi discreţii fraţi Boromiz sunt plasaţi abia pe locul 5 în Oltenia, cu o avere de 29 milioane de euro. Ca să dăm un singur exemplu! Nu ştim ce calcule au făcut cei de la Forbes, dar un clasament mult mai aproape de realitate este cel realizat de revista Capital şi care va apărea în curând pe piaţă.

• Patronul de la DAMILA, Dan Niţu, va intra în curând în Cartea Recordurilor pentru performanţa de a conduce două maşini în acelaşi timp în data de 19 octombrie, ora 10.30: două Mercedes-uri ultimul răcnet, pe care le-a parcat tacticos în apropierea Parcului „Mircea cel Bătrân" din centrul municipiului. Sponsorul Organizaţiei Judeţene a PNL Vâlcea este şi mare cititor de presă locală, în acea zi cumpărând două ziare - un bisăptămânal şi un cotidian. Lectură plăcută!

• Mai mulţi primari de localităţi care au primit recent fonduri „de urgenţă" de la Consiliul Judeţean Vâlcea au... tras în piept conducerea acestei instituţii, prezentând date financiare false cu scopul de obţine mai mulţi bani de la preşedintele Ion Cîlea şi vicepreşedintele Dumitru Persu. Astfel de primării au primit sute de milioane de lei vechi, cu toate că nu exista nici o restanţă la plata salariilor propriilor angajaţi. Mai mult, există comune (cum este cazul localităţii Runcu) unde există restanţe la plata indemnizaţilor persoanelor cu handicap din luna aprilie şi care a primit praful de pe tobă de la CJ Vâlcea, dar sunt şi alte primării în extremă dificultate care nu au primit nici un leu de la aceiaşi instituţie. Este cazul ca cei de la Curtea de Conturi să verifice în detaliu aceste aspecte!

• Spre surprinderea multora, Organizaţia de Tineret a PRM Vâlcea (dacă există aşa ceva!) nu a luat nici un fel de poziţie faţă de lăturile aruncate în public de tribunul Vadim asupra conducerii Organizaţiei Naţionale de Tineret. Aproape toate structurile de tineret din ţară s-au raliat şi au luat poziţie împotriva lui Corneliu „Vaccin" Tudor, numai cei de la Vâlcea s-au lăsat probabil amăgiţi de fumul micilor lui Ion Nuică sau de basmele debitate de Marius Bătăgan.

• „Prinţul" farmacist Gabriel Băjan ne spune că plopul face mere şi răchita micşunele prin emisiunile TV, la care aterizează în picaj forţat. Deunăzi ne-a îmbrobodit că el este mare patron de covrigării, că are 40 de angajaţi şi că din această activitate a devenit el super-bogat şi a putut să-şi achiziţuioneze un autoturism de lux Porche de vreo 100.000 de euro. Şi porcii au început să zboare prin studioul TV! Vâlceni, hai să ne apucăm cu toţii să vindem covrigi şi ne vom creşte instantaneu nivelul de trai. Sau mai bine să vindem... castraveţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe