Sănătatea este “întreţinută" cu bani de la Consiliul Judeţean Vâlcea

duminică, 16 octombrie 2011

Sănătatea este „întreţinută" cu bani de la Consiliul Judeţean Vâlcea

La începutul acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit fonduri în valoare de peste 500.000 lei având ca destinaţie executarea unor lucrări de reparaţii curente în spaţiile unde funcţionează secţiile medicale de oncologie, ATI şi endocrinologie.

În urma procedurilor de achiziţie publică şi a executării reparaţiilor programate s-a înregistrat o economie de fonduri în valoare totală de 157.065 lei, sumă care, potrivit legii, trebuia să fie returnată în bugetul Consiliului Judeţean.

Pe parcursul anului, preşedintele Ion Cîlea a primit mai multe solicitări de fonduri din partea conducerii Spitalului Judeţean, însă aceste cereri nu au putut fi îndeplinite integral.
Considerând solicitările pe deplin întemeiate, preşedintele Cîlea a dispus ca toate sumele economisite să nu fie returnate la bugetul judeţean, ci să se utilizeze la execuţia altor lucrări urgente din cadrul spitalului.

În lista de lucrări prioritare către care vor fi transferate economiile au fost prevăzute înlocuirea instalaţiilor sanitare, electrice şi de încălzire, precum şi a ferestrelor din lemn cu tâmplărie PVC la secţia gastroenterologie, finalizarea lucrărilor de hidroizolaţii la acoperişul secţiei de anestezie şi terapie intensivă, înlocuirea instalaţiilor sanitare şi de încălzire din cadrul secţiei oncologie, care funcţionează în cadrul maternităţii, şi altele.

Sumele suplimentare rezultate din economiile adunate după executarea lucrărilor programate la începutul acestui an care se adaugă la recenta alocaţie în valoare de 329.000 lei ridică aportul financiar al Consiliului Judeţean Vâlcea destinat unităţilor spitaliceşti din Râmnicu Vâlcea la peste 830.000 lei.

La acestea urmează să se adauge în perspectiva apropiată încă 1.342.941,32 lei reprezentând partea de contribuţie a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru cofinanţarea proiectului privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe