Sâmbătă jucăm cu "sperietoarea" Itxako

miercuri, 12 octombrie 2011

Oltchim - Dinamo 31-26 (13-13)
Sala Sporturilor Traian, spectatori 2200
Au arbitrat: Gubica - Milosevic (Croaţia)

Au evoluat:

Pentru Oltchim: Tolnai (7 parade din 21 de aruncări), Knezovici (9-21) - Curea 5, Stanca 5, Vizitiu 5, Jovanovic 3, Chirilă 3, Ozel 2, Elisei 2, Farcău 2, Managarova 2, Meiroşu 1, Manea 1. Antrenor Radu Voina

Pentru Dinamo: Sedoykina (15 intervenţii) - Kocetova 9, Hmirova 5, Levina 3, Iaţenko 3, Borşcenko 3, Avdekova 1, Stepanova 1, Makeeva 1

La pas spre grupele principale

Batem şi pe Itxako?

n Oltchim a trecut de campioana Rusiei, Dinamo Volgograd şi aşteaptă confruntarea de la Navarra, acolo unde anul trecut a pierdut dramatic

După succesul chinuit de la Hamburg, cu Buxtehuder, Oltchimului nu i-a fost deloc uşor nici în partida a doua, prima pe propriul teren, în compania campioanei Rusiei, Dinamo Volgograd. Levina şi Konchetova s-au completat excelent şi au găsit multe breşe în apărarea gândită de Radu Voina. Româncele au început mai bine dar rusoaicele au echilibrat rapid şi la pauză a fost egalitate perfectă, 13-13. Spectatorii vâlceni au tremurat serios în debutul părţii secunde, atunci când, în minutul 35, oaspetele luaseră un avans de două goluri, 17-15. A urmat o perioadă bună pentru elevele lui Voina, la care au colaborat şi eliminările dictate de arbitri împotriva lui Dinamo. Rezultatul a fost cel scontat şi Oltchim a întors rezultatul de pe tabelă. Echulibrul s-a mai menţinut până la mijlocul reprizei, apoi campioana României s-a distanţat şi s-a impus în final cu 31-26. La victorie au contribuit decisive Gâlcă, Puşcaşu şi Knezovici, handbaliste care au început meciul ca reserve dar şi Vizitiu, aflată la a doua partidă excelentă.

Sâmbătă jucăm cu "sperietoarea" Itxako

Sâmbătă, campioana României va evolua pe terenul formaţiei Itxako Estella, lidera grupei şi vicecampioana europeană en-titre. Dacă oltencele nu pier, atunci accederea în faza următoare a competiţiei e ca şi rezolvată. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în sezonul trecut, în faza grupelor principale. Reprezentanta Spaniei era cotată cu a patra şansă de calificare dar a reuşit să producă marea surpriză, învingând de două ori pe Oltchim. În deplasare chimistele au avut şi şase goluri diferenţă dar au pierdut în final cu 25-26 după ce Neagu a lovit bara în ultima secundă. În sala Traian Itxako s-a impus mai clar, 25-22, rezultat care a lăsat campioana României în afara semifinalelor.

"În Spania mergem la victorie"

Tehnicianul Oltchimului, Radu Voina, este mulţumit de victoria în faţa rusoaicelor de la Dinamo Volgogradm chiar dacă recunoaşte că a fost obţinută greu: „Azi am întâlnit o echipă puternică, nu uitaţi că Dinamo Volgograd este campioana Rusiei. S-a greşit din nou destul de mult, am suferit în unele momente ale meciului dar victoria este meritată. Era clar că Dinamo venea să îşi vândă scump pielea, pierduseră primul memci şi aveau mare nevoie de puncte. Nu remarc nicio jucătoare, mie îmi place să iasă în evidenţă echipa şi azi fetele au demonstrat o mare dorinţă de victorie." Voina nu consideră că Oltchim este deja calificată: „Mai este mult până la calificare, s-au scurs numai două etape. Trrebuie să ne gândim mereu la viitorul meci. În această seară avem timp pentru a sărbători acest succes apoi ne gândim numai la partida cu Itxako, din deplasare, pe care o vom ataca la victorie. De fapt, cât timp voi fi eu aici, la Oltchim, nu vom gândi altfel meciurile decât la victorie. S-a tot spus că va fi derbiul grupei.

Eu zic că va fi un meci obişnuit. Nu vedeţi ce rezultate au fost în acest debut de sezon? Viborg a învins clar campioana Europei apoi nu a marcat nici măcar un gol în primul sfert de oră al meciului cu Ljubljana sau că Gyor a pierdut net la Randers deşi despre unguroaice se spunea că formează o echipă netuşabilă." Tehnicianul Oltchimului a comentat şi evoluţia a două dintre stranierele de la Vâlcea: „Sunt mereu întrebat când va fi Jovanovic la forma pe care o arăta la Buducnost. Mie nu îmi place să vorbesc despre trecut. Şi eu eram altfel acum câţiva ani, eram mai tânăr, puteam, poate, să fac mai multe. Se integrează uşor, uşor, încearcă să demonstreze multe, mai face şi greşeli. Încă nu s-a acomodat complet dar este pe drumul cel bun. Knezovic avea nevoie de un meci ca aceasta. A jucat bine, a apărat multe mingi aproape imposibile dar tot drept este că a şi primit goluri uşoare, care au fost ale ei".

Pidpalova a jucat slab

În meciul dintre Oltchim şi Dinamo a evoluat şi fostul inter al chimistelor, Anastasia Pidpalova. Nasti a jucat modest, a aruncat spre poarta vâlcencelor de două ori, ambele ratări şi a fost folosită mai mult pe faza de apărare. La final, Pidpalova a declarat că îi era dor de publicul vâlcean: „Îmi era dor de publicul de la Râmnicu Vâlcea. Aici atmosfera este mai frumoasă, de fapt Oltchim este recunoscut pentru publicul fantastic pe care îl are. La Volgograd nu este aşa de cald publicul, şi sala este mai mică. M-am simţit bine aici şi îmi voi aminti mereu cu plăcere despre perioada de la Vâlcea„. „Nasti" nu ia în calcul, însă, o revenire rapidă la Oltchim: „Cu Dinamo am semnat pentru un sezon. Nu mi-a fost greu să mă acomodez, pe marea majoritate a fetelor le ştiam de la loturile naţionale. La Olthcim nu ştiu dacă voi reveni vreodată, deocamdată mă gândesc numai la echipa mea şi al ce trebuie să fac aici."


Grupa A:

Rezultate:

Midtjylland - Thuringer 23-20
Buducnost - Byassen 28-18

Clasament:

1. Buducnost Podgorica 2 2 0 0 55-41 4p
2. Midtjylland 2 2 0 0 42-37 4
3. Thuringer 2 0 0 2 43-50 0
4. Byassen 2 0 0 2 35-47 0

Etapa viitoare:

Byassen - Thuringer
Buducnost - Midtjylland

Grupa B:

Rezultate:

Krim - Viborg 31-25
Larvik - Podravka 37-25

Clasament:

1. Krim 2 2 0 0 55-48 4
2. Larvik 2 1 0 1 65-59 2
3. Viborg 2 1 0 1 59-59 2
4. Podravka 2 0 0 2 48-61 0

Etapa viitoare:

Viborg - Podravka
Larvik - Krim Ljubljana

Grupa C:

Hypo - Randers 28-29
ETO Gyor - Metz 28-23

Clasament:

1. Randers 2 2 0 0 58-51 4
2. Metz 2 1 0 1 53-49 2
3. ETO Gyor 2 1 0 1 51-52 2
4. Hypo Viena 2 0 0 2 49-59 0

Etapa viitoare:

Randers - Metz
Gyor - Hypo Viena

Grupa D:

Programul etapei a doua:

Oltchim- Dinamo 31-26
Itxako - Buxtehuder 32-21

Clasament:

1. Itxako 2 2 0 0 59-46 4
2. Oltchim 2 2 0 0 55-46 4
3. Dinamo 2 0 0 2 51-58 0
4. Buxtehuder 2 0 0 2 41-56 0

Etapa viitoare:

Itxako - Oltchim
Buxtehuder - Dinamo

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie de Liga Campionilor:

Chirilă - 13
Vizitiu - 8
Curea - 6
Jovanovic - 6
Stanca - 6
Manea - 4
Ozel - 4
Managarova - 3
Ardean - 2
Farcău - 2
Fiera - 1

Clasamentul golgheterelor:

1. Kristin Riegelhuth - Larvik - 17
2. Katrin Engel - Thulinger - 16
3. Alexandrina Barbosa - Itxako - 15

Ştiri

Ţăcălie convinge la Buducnost

Adriana Ţăcălie, transferată în această vară la campioana din Muntenegru, Buducnost Podgorica, a reuşit să convingă, deşi are parte de o concurenţă puternică, Bulatovic şi Popovic.Fosta chimistă a reuşit să înscrie patru goluri în meciul pe care Podgorica l-a câştigat clar pe propiul teren, 28-18, contra danezelor de la Byasen.

CSM vrea puncte în capitală

CS Municipal joacă o nouă etapă în Liga a II-a la fotbal, în deplasare pe terenul bucureştenilor de la Juventus, cu gândul de a mai recupera din pasivul de cinci puncte de la adevăr. Vâlcenii sunt într-o situaţie grea în clasament şi au şanse minime să evadeze din zona retrogradabilă. Mai mult decât atât, de la formaţie a plecat încă o piesă de bază,. Adrian Dandea, care şi-a reziliat contractul şi a primit dreptul să îşi găsească un nou angajament. Altzfel, căpitan al echipei a fost numit Pârvu, după ce Mitu a avansat în postul de antrenor principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe