Prefectul Ungureanu a luat măsuri menite să sporească siguranţa rutieră pe Valea Oltului

duminică, 23 octombrie 2011

• Împreună cu reprezentanţii altor instituţii,

Prefectul Ungureanu a luat măsuri menite să sporească siguranţa rutieră pe Valea Oltului

Prefectul Petre Ungureanu a convocat joi o şedinţă de lucru pe tema situaţiei accidentelor rutiere produse pe DN7 pe parcursul anului 2011şi a măsurilor necesare pentru diminuarea numărului acestora. La întâlnire au participat deputatul Samoil Vâlcu, subprefectul Ioan Filip şi conducătorii instituţiilor cu atribuţii în domeniu, respectiv IPJ, ISU, Secţia DN Vâlcea şi ARR Vâlcea. Cu acest prilej a fost prezentată o analiză statistică a evenimentelor rutiere de pe această arteră de circulaţie precum şi cauzele care le-au determinat. Reprezentanţii fiecărei instituţii şi-au prezentat punctul de vedere privind siguranţa rutieră şi au propus măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia. În timpul discuţiilor s-a constatat o convergenţă a opiniilor privind subiectul abordat, participanţii convenind asupra unui set de măsuri absolut necesare pe această arteră cu trafic intens: semnalizarea luminoasă a curbelor deosebit de periculoase şi amenajarea trecerilor de pietoni în special în locurile aglomerate, asigurarea iluminatului public pe sectoarele DN7 în interiorul localităţilor prin grija autorităţilor locale, amenajarea trotuarelor şi eliminarea depozitelor de materiale aflate în zona de siguranţă a drumului, dotarea Secţiei DN Vâlcea sau ISU cu automacara pentru deblocarea carosabilului, constituirea unor echipe rapide de intervenţie, urgentarea finanţării lucrărilor de semnalizare şi amenajare drum pe sectoarele cu risc ridicat pentru care s-au depus cereri de finanţare europeană.

După o întâlnire cu primarii localităţilor vâlcene traversate de DN7, prefectul judeţului va susţine în faţa autorităţilor centrale de resort necesitatea punerii în practică a acestor măsuri menite să sporească siguranţa rutieră şi fluidizarea traficului pe una dintre cele mai importante căi de transport din ţară.
Tot în scopul facilitării tranzitului auto prin judeţ, prefectul Petre Ungureanu împreună cu deputatul Samoil Vâlcu vor avea întâlniri cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, şi cu premierul Emil Boc, într-o acţiune de lobby pentru ca traseul autostrăzii culoar IV tronsonul Sibiu-Piteşti să treacă prin Vâlcea. Totodată, reprezentantul executivului în teritoriu face apel la toţi parlamentarii vâlceni ca, indiferent de apartenenţa politică, să se alăture acestui demers. Este nevoie acum de o acţiune unitară, puternică, în folosul comunităţii vâlcene pe care o reprezintă în Parlamentul României, pentru a contracara activitatea de lobby susţinută intens de politicienii din judeţele învecinate în scopul unui traseu favorabil regiunii lor. Prefectul Petre Ungureanu îşi expimă convingerea că guvernul va lua cea mai bună decizie şi va finanţa în cel mai scurt timp lucrările autostrăzii care reprezintă cea mai bună alternativă la DN7 (E81), arteră rutieră de maximă importanţă economică pentru România, dar plină de risc şi generatoare de evenimente auto cu pierderi de vieţi omeneşti şi de bunuri materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe