Prefectul şi mai mulţi directori, cu sabia lui Damocles deasupra capului

miercuri, 12 octombrie 2011

UNPR îşi cere drepturile!

Prefectul şi mai mulţi directori, cu sabia lui Damocles deasupra capului

Tiberiu Pîrnău

Scaunul prefectului de Vâlcea, Petre Ungureanu, a început să se clatine din ce în ce mai serios. Surse guvernamentale ne-au confirmat faptul că Ungureanu se apropie cu paşi repezi de finalul de mandat. Vâlcea se numără printre cele 7 judeţe care vor avea în curând prefect UNPR. Generalul Gabriel Oprea îşi cere „partea leului" pentru partidul său, care a ajuns să aibă un număr însemnat de parlamentari fără de care Puterea nu şi-ar putea trece legile prin Camera Deputaţilor şi Senat. Schimbările nu se vor opri la prefecţi: directorii portocalii ai mai multor intituţii publice vor fi „maziliţi" în curând. În locul lor, UNPR Vâlcea îşi va desemna proprii oameni. Deputatul Constantin Mazilu şi fostul primar Mircia Gutău vor fi vâfuri de lance în această operaţiune de punere „în drepturi" a UNPR în judeţul Vâlcea.

Cu siguranţă, schimbării prefectului Petre Ungureanu se vor opune greii PDL (proveniţi din PLD) Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica. Rămâne de văzut dacă generalul Oprea-UNPR are suficientă putere de convingere pentru a-şi promova omul în funcţia de prefect. Vom reveni cu amănunte!

•Explicaţie expresie „sabia lui Damocles": Pentru a-i arăta cât de nesigură si fragila este soarta celor puternici, regele sicilian Dionysios I a agăţat, la un banchet, de un fir de păr o sabie deasupra capului lui Damocles, de aici şi expresia "sabia lui Damocles", care arată că nimineni nu este de neînvins.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe