Prefectul Petre Ungureanu dă asigurări că oraşul Ocnele Mari nu va fi desfiinţat

duminică, 2 octombrie 2011

Prefectul Petre Ungureanu dă asigurări că oraşul Ocnele Mari nu va fi desfiinţat

În ultima perioadă, în presa locală au apărut mai multe articole ce avansau ideea desfiinţării administrative a oraşului Ocnele Mari. Însă, prefectul Petre Ungureanu a ţinut să facă următoarele precizări: „Informaţiile cuprinse în articole nu au acoperire în realitate iar memorandumul din 2007, cu cele trei scenarii propuse, la care se face referire, nu mai este de actualitate. La iniţiativa Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea, la începutul acestui an, specialişti din cadrul Universităţii Bucureşti, SNS Salrom SA Bucureşti, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi autorităţilor locale s-au reunit într-o şedinţă de lucru, concluzia unanimă fiind aceea că activitatea de exploatare a sării în soluţie va continua, dată fiind importanţa ei economico-socială. Locuinţele degradate de fenomenele de instabilitate a terenurilor din zona sondelor vor intra într-un program multianual de strămutare elaborat de SNS Salrom SA.

Numărul locuinţelor de strămutat precum şi eşalonarea în timp vor fi stabilite după întocmirea studiului de specialitate de către Universitatea Bucureşti, rezultatele acestuia urmând a fi prezentate la sfârşitul anului în curs. Până atunci, o comisie de inventariere a gospodăriilor, numită prin decizia directorului general al SNS Salrom, se va deplasa în oraşul Ocnele Mari pentru a informa cetăţenii asupra perspectivelor de exploatare a sării în soluţie şi a programului de strămutare amintit.
Prezentarea în acest moment a unor variante de strămutare, a unor scenarii cuprinzând număr de locuinţe şi de populaţie strămutată este total lipsită de fundament şi menită să inducă în eroare cetăţenii oraşului Ocnele Mari. În această situaţie, prefectul judeţului este obligat să facă apel la responsabilitate din partea celor care abordează public acest subiect".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe