Mii de salariaţi de la OLTCHIM vor să protesteze în stradă

miercuri, 12 octombrie 2011

Nemulţumiţi că nu-şi primesc la timp nici măcar şomajul tehnic,

Mii de salariaţi de la OLTCHIM vor să protesteze în stradă

Prelungirea şomajului tehnic şi în luna octombrie i-a trezit în sfârşit pe sindicaliştii de la Oltchim. Directorul general de la Oltchim, Constantin Roibu, a semnat recent o decizie prin care peste 1000 de salariaţi vor trebui să rămână acasă şi în luna octombrie, primind în schimb 85% din veniturile nete.

Sindicatul Liber Oltchim dă semne că există! În cel de-al doisprezecelea ceas sindicaliştii ameninţă cu proteste în stradă dacă salariaţii societăţii cu capital de stat nu se vor întoarce din şomajul tehnic care a fost prelungit cu încă o lună de Consiliul de Administraţie al societăţii. „Este posibil să se ajungă la mişcări de protest pentru că veniturile salariaţilor au scăzut drastic odată cu cele trei luni de şomaj tehnic. Noi dorim suspendarea acestei măsuri şi reîntoarcerea oamenilor în secţiile de producţie", susţine unul dintre liderii de sindicat. Sindicaliştii cer măsuri concrete de ajutor de la Ministerul Economiei, în speţă reducerea preţurilor la utilităţi: energie electrică şi gaze.

Cea mai stringentă problemă a combinatului este faptul că materia primă - etilena şi propilena - necesară procesului de producţie al Oltchim lipsesc cu desăvârşire.
Grav este faptul că angajaţii Oltchim nu primesc la timp salariile diminuate de şomajul tehnic, fiind condamnaţi la sărăcie lucie. Combinatul funcţionează în prezent la doar 30% din capacitatea de producţie deoarece o bună parte din materiile prime provenite din rafinăria Arpechim Piteşti nu mai sunt furnizate. În condiţiile în care finanţările prin credite bancare sunt imposibile, directorul general Constantin Roibu dă din umei şi invocă lipsa de capital pentru pornirea pirolizei de la Piteşti. În acest timp, preşedintele Traian Băsescu insistă pe accelerarea procesului de privatizare a combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea, cerinţă a Fondului Monetar Internaţional.

(N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe