Ion Cîlea prezintă argumentele respingerii ofertei Strabag pentru drumul Titeşti-Racoviţa

duminică, 2 octombrie 2011

Ion Cîlea prezintă argumentele respingerii ofertei Strabag pentru drumul Titeşti-Racoviţa

Mai multe ziare locale au adus în faţa cititorilor lor informaţii despre presupuse intervenţii ale preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, pentru acordarea cu „dedicaţie" a rezultatelor unor licitaţii. Autorii articolelor pe această temă iau ca exemplu lucrările de infrastructură programate să se execute pe DJ 703 P Titeşti - Racoviţa. „Firma Strabag, despre care se vorbeşte, nu numai că nu a câştigat licitaţia, dar ea este tocmai cea care întârzie începerea lucrărilor prin contestaţia depusă doar ca să încurce treburile. Ratarea licitaţiei pentru desemnarea executantului de lucrări pe DJ 703 P se datorează integral şi în exclusivitate firmei respective.

Oferta sa a fost respinsă din foarte multe motive. În primul rând, pentru că a «omis» să precizeze în analiza de preţ cheltuielile pentru transportul materialelor ce intră în compoziţia emulsiei bituminoase. (Cine va suporta aceste cheltuieli?) În al doilea rând, în devizul - ofertă «Şanţuri şi rigole» a prevăzut utilizarea unui beton de marcă inferioară (B 300) faţă de cel stabilit în studiul de fezabilitate (B 350), ceea ce ar pune în pericol calitatea şi rezistenţa în timp a lucrărilor. În al treilea rând, comisia de evaluare nu a putut să declare câştigătoare firma Strabag deoarece preţul de ofertă al acesteia a fost cu 364.177,56 lei mai mare faţă de preţul cel mai mic din ofertele prezentate. De altfel, tocmai din acest motiv firma Strabag s-a situat abia pe locul 4 între cei 5 ofertanţi.

Acestea, ca şi alte lucruri asupra cărora nu mai insistăm, sunt argumente clare care au dus la respingerea ofertei depuse de firma Strabag, comisia de evaluare respectând întrutotul prevederile legii şi în măsură egală pentru toţi ofertanţii, ceea ce şi explică de ce va trebui să fie reluată procedura de licitaţie. Personal apreciez corectitudinea soluţiei stabilite de comisia de evaluare mai ales dacă ţinem seama că fondurile financiare pentru modernizarea DJ 703 P Titeşti - Racoviţa, provin dintr-un credit contractat de Consiliul Judeţean şi avem obligaţia să drămuim cu maximă grijă aceşti bani. Cât priveşte întârzierea deschiderii lucrărilor, ea se datorează contestaţiei depuse de firma Strabag şi, bineînţeles, tradiţionalei birocraţii ce trebuie parcursă pe drumul sinuos al unor astfel de situaţii" a precizat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe