Echipa Oltchim a învins la Navarra!

duminică, 16 octombrie 2011

• Handbal feminin, Liga Campionilor

Echipa Oltchim a învins la Navarra!

• campioana României are punctaj maxim după trei etape şi nu mai poate rata accederea în grupele principale

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut de două ori contra campioanei Spaniei, Itxako, în ediţia trecută a grupelor principale ale Ligii campionilor. În ambele dispute technician al chimistelor a fost daneza Anja Anderson şi campioana României a fost nevoită să vadă semifinalele competiţiei numai la televizor. În această ediţie a Ligii Campionilor, Oltchim li Itxako au fost, din nou, faţă în faţă, de această dată în primul mmeci direct din Grupa D, la Navarra. De această dată partida a fost exact pe invers faţă de anul trecut. Echipa olteană a fost condusă în mare parte din meci, a alergat după egalare o repriză şi jumătate dar la final s-a impus fără probleme.

Ibericele, mai bune în prima repriză

Echilibrul a fost cuvântul de ordine în debutul meciului dintre campioanele din Spania şi România la handbal feminin, Itxako şi Oltchim. În primele patru minute apărările şi-au făcut pe deplin şi nu s-a marcat nici măcar un gol. Scorul a fost deschis de gazde care în minutul 7 s-au distanţat la două goluri, 3-1. Radu Voina a decis să nu ia măsuri speciale împotriva portughezei Alexandrina Barbossa care a zburdat pe teren şi la mijlocul primei reprize diferenţa de pe tabela de marcaj se mărise la patru goluri: 7-3, moment în care Radu Voina a cerut primul timp de ohihnă al meciului. Tehnicianul Oltchimului a trimis-o pe turcoaica Ozel să ţină om la om la Barbossa şi lucrurile au început să meargă mai bine pentru campioana României care a redus handicapul la numai două goluri cu zece minute înainte de pauză: 9-7 şi la numai un gol în minutul 26: 11-10, moment în care şi antrenorul ibericelor şi-a folosit timpul de ohidnă. Până la mijlocul meciului s-a mai marcat un sigur gol, pus în dreptul gazdelor: 12-10 după 30 de minute în care apărarea vâlceană a mers destul de bine dar atacul a fost deficitar.

Vizitiu şi Tolnai au adus o victorie mare

Campioanele României au început cum nu se putea mai prost repriza secundă, au ratat primele trei atacuri şi scorul s-a dus la 14-10 în minutul 34. Voina a simţit pericolul şi a făcut schimbări în echipă, aruncându-le în luptă pe Vizitiu, Gâlcă, Puşcaşu şi Nechita. Tactica a funcţionat şi peste alte trei minute era 14-13. Vâlcencele au continuat să joace bine şi au egalat după 10 minute de la reluare: 15-15. Până la mijlocul reprizei s-a mers cap la cap: 18-18, un minut mai târziu Oltchim luând conducerea pentru prima dată în această partidă. Roş-albastrele au continuat să joace mai bine şi l-au făcut pe tehnicianul gazdelor să ceară timp de odihnă la scorul de 19-21, cu 11 minute înainte de final. Finalul a fost încins. Cu cinci minute înainte de final aveam trei goluri diferenţă, 23-20, ăpe fondul unei noi evoluţii de excepţie a Talidei Tolnai care a scos tot ce se poate scoate. Oltchim a gestionat excelent finalul întâlnirii şi s-a impus, meritat, cu 25-22, rezultat care le duce pe campioanele României în grupele principale ale Ligii Campionilor, cu trei etape înainte de finalul meciurilor din Grupa D. Oltchim, singura formație a grupei care a acumulat toate punctele puse în joc, s/a instalat confortabil pe primul loc al clasamentului pe care cel mai probabil nu îl va mai părăsi până la finalul grupei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe