|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Echipa Oltchim a învins la Navarra! 

• Handbal feminin, Liga Campionilor

Echipa Oltchim a învins la Navarra!

• campioana României are punctaj maxim după trei etape şi nu mai poate rata accederea în grupele principale

Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut de două ori contra campioanei Spaniei, Itxako, în ediţia trecută a grupelor principale ale Ligii campionilor. În ambele dispute technician al chimistelor a fost daneza Anja Anderson şi campioana României a fost nevoită să vadă semifinalele competiţiei numai la televizor. În această ediţie a Ligii Campionilor, Oltchim li Itxako au fost, din nou, faţă în faţă, de această dată în primul mmeci direct din Grupa D, la Navarra. De această dată partida a fost exact pe invers faţă de anul trecut. Echipa olteană a fost condusă în mare parte din meci, a alergat după egalare o repriză şi jumătate dar la final s-a impus fără probleme.

Ibericele, mai bune în prima repriză

Echilibrul a fost cuvântul de ordine în debutul meciului dintre campioanele din Spania şi România la handbal feminin, Itxako şi Oltchim. În primele patru minute apărările şi-au făcut pe deplin şi nu s-a marcat nici măcar un gol. Scorul a fost deschis de gazde care în minutul 7 s-au distanţat la două goluri, 3-1. Radu Voina a decis să nu ia măsuri speciale împotriva portughezei Alexandrina Barbossa care a zburdat pe teren şi la mijlocul primei reprize diferenţa de pe tabela de marcaj se mărise la patru goluri: 7-3, moment în care Radu Voina a cerut primul timp de ohihnă al meciului. Tehnicianul Oltchimului a trimis-o pe turcoaica Ozel să ţină om la om la Barbossa şi lucrurile au început să meargă mai bine pentru campioana României care a redus handicapul la numai două goluri cu zece minute înainte de pauză: 9-7 şi la numai un gol în minutul 26: 11-10, moment în care şi antrenorul ibericelor şi-a folosit timpul de ohidnă. Până la mijlocul meciului s-a mai marcat un sigur gol, pus în dreptul gazdelor: 12-10 după 30 de minute în care apărarea vâlceană a mers destul de bine dar atacul a fost deficitar.

Vizitiu şi Tolnai au adus o victorie mare

Campioanele României au început cum nu se putea mai prost repriza secundă, au ratat primele trei atacuri şi scorul s-a dus la 14-10 în minutul 34. Voina a simţit pericolul şi a făcut schimbări în echipă, aruncându-le în luptă pe Vizitiu, Gâlcă, Puşcaşu şi Nechita. Tactica a funcţionat şi peste alte trei minute era 14-13. Vâlcencele au continuat să joace bine şi au egalat după 10 minute de la reluare: 15-15. Până la mijlocul reprizei s-a mers cap la cap: 18-18, un minut mai târziu Oltchim luând conducerea pentru prima dată în această partidă. Roş-albastrele au continuat să joace mai bine şi l-au făcut pe tehnicianul gazdelor să ceară timp de odihnă la scorul de 19-21, cu 11 minute înainte de final. Finalul a fost încins. Cu cinci minute înainte de final aveam trei goluri diferenţă, 23-20, ăpe fondul unei noi evoluţii de excepţie a Talidei Tolnai care a scos tot ce se poate scoate. Oltchim a gestionat excelent finalul întâlnirii şi s-a impus, meritat, cu 25-22, rezultat care le duce pe campioanele României în grupele principale ale Ligii Campionilor, cu trei etape înainte de finalul meciurilor din Grupa D. Oltchim, singura formație a grupei care a acumulat toate punctele puse în joc, s/a instalat confortabil pe primul loc al clasamentului pe care cel mai probabil nu îl va mai părăsi până la finalul grupei.

Leave a Response