Deputatul PDL, Samoil Vîlcu, a prezentat următoarea declaraţie politică

miercuri, 12 octombrie 2011

• Deputatul PDL, Samoil Vîlcu, a prezentat următoarea declaraţie politică:

„Beneficii măsurabile în învăţământul universitar prin noua Lege a educaţiei"

Preocupat de bunul mers al sistemului de învăţământ românesc, deputatul PDL, Samoil Vîlcu, a prezentat în această săptămână, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu titlul „Beneficii măsurabile în învăţământul universitar prin noua Lege a educaţiei", subliinind importanţa modificărilor aduse în acest domeniu.

„Învăţământul trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor. Reforma demarată în acest domeniu cuprinde şi universităţile. Noul an universitar, chiar în condiţiile în care a început cu mai puţini studenţi va aduce schimbări importante. O mai bună organizare şi o stabilire ierarhică a valorilor sunt premise ale anului universitar. Instituţiile de învăţământ superior sunt împărţite în cele trei categorii, respectiv universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică, precum şi universităţi de cercetare avansată şi educaţie. Mai mult, locurile la doctorat şi masterat au fost date numai după clasificarea universităţilor, dar această procedură ar putea fi îmbunătăţită. Pentru un control riguros al diplomelor a fost introdus un Registru Matricol Unic al Universităţilor din România ce va permite înregistrarea tuturor studenţilor din universităţile de stat şi particulare", a spus printre altele parlamentarul democrat-liberal.

Deputatul Samoil Vîlcu este convins că schimbările vor fi benefice „Toate aceste modificări, dar şi altele, sunt menite să aducă performanţă în învăţământul universitar, un sistem extrem de important al vieţii noastre, un sistem educaţional ce trebuie modernizat şi mai ales adaptat timpului în care trăim. Eu cred că noile prevederi legislative nu încearcă decât să facă ordine în învăţământul superior, cu efecte cât se poate de vizibile în calitatea procesului de învăţământ", a concluzionat deputatul, ales în Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe