|sâmbătă, mai 28, 2022
  • Follow Us!

“Denunţătorul” Duţulescu de la Covamar, contract de 10 miliarde lei cu CJ Vâlcea 

„Denunţătorul” Duţulescu de la Covamar, contract de 10 miliarde lei cu CJ Vâlcea

SC COVAMAR SRL revine în forţă! Societatea de construcţii arhicunoscută datorită relaţiilor sale cam „nefireşti” cu Primăria Frânceşti a reuşit să câştige un contract de aproape 10 miliarde de lei vechi cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Covamar a avut cea mai bună ofertă pentru lucrarea: Refacere pod pe D.J. 676H Maldaresti(DN65C) – Culele Maldaresti – DN67, km. 2+200″, comuna Maldaresti, judetul Vâlcea.

Patronul acestei societăţi este Constantin Duţulescu, cel care l-a denunţat pe fostul primar al localităţii Frânceşti, Daniel Nicolaescu, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor valceni, in 2005 primarul Daniel Nicolaescu i-a cerut lui Constantin Dutulescu, administratorul firmei de constructii Covamar Ramnicu-Valcea, suma de 16.000 de dolari pentru a-i favoriza acestuia castigarea unei licitatii care viza constructia unui pod din beton. Valoarea lucrarii fusese estimata la 900.000 de lei, din care suma de 200.000 de lei fusese deja alocata de Consiliul Judetean Valcea in decembrie 2004. 

Primarul Daniel Nicolaescu l-a contactat inainte de organizarea licitatiei pe patronul din Ramnicu-Valcea la sediul firmei acestuia, sugerandu-i ca il va ajuta sa castige licitatia in schimbul sumei de 16.000 de dolari. „Primarul l-a asigurat pe administrator ca, in schimbul banilor, va rezolva toate aceste probleme, ca va schimba conditiile de licitatie, precizandu-i ca majoritatea consilierilor locali erau din acelasi partid ca si el”, a declarat procurorul Nicolae Coamesu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea, care s-a ocupat de dosar.

A refuzat sa restituie „spaga”

Constantin Dutulescu a fost de acord si i-a dat edilului jumatate din suma pretinsa, respectiv 8.000 de dolari. Cei doi s-au inteles ca primarul sa ia cealalta jumatate din suma dupa derularea licitatiei.

Problemele au aparut atunci cand licitatia a fost adjudecata de altcineva. Desi a schimbat in mod ilegal conditiile de participare, reducand cifra de afaceri, primarul Daniel Nicolaescu nu a reusit ceea ce-si propusese, si licitatia a fost castigata de un alt participant, Regia de Drumuri si Poduri Valcea, care a oferit pretul cel mai mic. Mai mult, edilul a incercat sa anuleze ulterior licitatia, insa tot fara succes.

Dupa ce a pierdut licitatia, administratorul firmei de constructii a incercat sa-si recupereze banii de la primar. Nu a reusit. Acesta a fost si motivul pentru care s-a decis sa-l denunte la Parchet pe Daniel Nicolaescu.

Potrivit procurorului care a instrumentat dosarul, in timpul anchetei edilul s-a incurcat in declaratii, sustinand ca nici nu il cunostea pe denuntator. In final, primarul a intrat in panica si l-a sunat pe denuntator pentru a „se intelege” cu el, dar in urma telefonului respectiv s-a propus arestarea preventiva a primarului, masura respinsa totusi de judecatori.  La ora actual, primarul din Frânceşti îşi execută pedeapsa în închisoare.

Ne exprimăm totala încredere că de data aceasta, Constantin Duţulescu, patronul SC Covamar SRL, nu a mai fost nevoit să bage mâna adânc în buzunar pentru a câştiga această licitaţie.

Leave a Response