De ce nu va mai fi primar Romeo Rădulescu (I)

duminică, 16 octombrie 2011

De ce nu va mai fi primar
Romeo Rădulescu (I)

Tiberiu Pîrnău

Hotărât lucru, Romeo Rădulescu nu mai poate să reprezinte o carte câştigătoare pentru PDL Vâlcea în perspectiva alegerilor locale din anul 2012. Bătălia pentru Primăria Râmnicului este pierdută din start de junele portocaliu îngâmfat şi mitoman. Cel care îi va lua “jucăria" va fi acela care i-a şi dăruit-o, adică fostul primar Mircia Gutău.

“Ţiganul care a ajuns împărat"

În lunga perioadă de suferinţă, la urechile celui mai iubit edil al oraşului Râmnicu Vâlcea au ajuns informaţii concrete privitoare la “ţiganul care a ajuns împărat".
Cu vorbe mieroase, cu atitudine umilă, cu aer de intelectual rafinat şi dornic de a se afirma la modul onest, aşa s-a prezentat Romeo Rădulescu în faţa lui Mircia Gutău, în fatidica zi din luna ianuarie 2010. Mai modest din fire şi cu un bun simţ ieşit din comun, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu nu a avut nimic de obiectat atunci când Primarul l-a ales pe Rădulescu să-i continue proiectele la conducerea Primăriei Râmnicului. Liderii partidului, Dorel Jurcan, Romulus Bulacu, Samoil Vâlcu şi prefectul Petre Ungureanu şi-au însuşit dorinţa lui Mircia Gutău, chiar dacă părerea lor atunci a fost alta. Aşa cum anticipam cu toţii, ziarişti, politicieni sau cetăţeni simpli, Romeo Rădulescu a câştigat alegerile din aprilie 2010 datorită susţinerii lui Mircia Gutău, graţie simpatiei imense de care încă se bucura fostul primar (24.000 de râmniceni au semnat în acele zile tabelele pentru desemnarea lui Mirca Gutău - cetăţean de onoare al municipiului). Ajuns în fruntea bucatelor, Rădulescu şi-a dat arama pe faţă, şi-a abandonat masca de îngeraş şi a trecut la... fapte.

Operaţiunea s-a numit “ştergerea din memoria colectivă a râmnicenilor a brandului Mircia Gutău" şi promovarea exclusivă a propriei imagini. Şi a acţionat în acest sens pe toate planurile! A fost o acţiune premeditată, gândită cu toate detaliile aferente. Prima etapă: înlăturarea din funcţiile cheie de la Primăria Râmnicului a oamenilor pro-Gutău. Nu a contat că oamenii respectivi lucrau de ani de zile în instituţie, că erau nişte profesionişti în meseria lor, cărora nu li se putea reproşa nimic. Rădulescu a acţionat prin interpuşi, numindu-l comandant al “trupelor"de radiere din baza de date a numelui Gutău pe viceprimarul preferat, imberbul Cosmin Constantinescu. Naivul Cosmin, dornic de preamăriri rapide, a acceptat imediat acest rol. Rădulescu nu a vrut să-şi “murdărească" el mâinile. Cu alte cuvinte, l-a compromis iremediabil pe tânărul viceprimar, într-o perspectivă destul de realistă acum de revenire în forţă, pe poziţii, a lui Mircia Gutău.

Astfel, R.R. i-a determinat direct sau indirect pe “oamenii lui Gutău", prin presiuni de natură psihologică, ameninţări directe sau indirecte, să plece din instituţie. Au plecat oameni “grei", nume consacrate în administraţia publică locală a judeţului, ca: Elena Sâia, şefa Serviciului Investiţii. Am amintit doar un nume cu toate că lista este mult mai lungă. Cel mai mult a avut de suferit viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, cel care i-a rămas fidel fostului primar Mircia Gutău. Pentru devotamentul său şi încrâncenarea cu care încă îl mai susţinea pe omul care-i făcuse mari pe toţi, lui Veţeleanu i s-au retras prerogativele, i s-a luat telefonul, a rămas fără maşina de serviciu. Toate s-au întâmplat din ordinul direct al “marelui" R.R. Mai mult decât atât, Rădulescu a intenţionat să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local propunerea privitoare la schimbarea din funcţie a viceprimarului Eusebiu Veţeleanu. Operaţiunea ar fi avut loc, dacă nu s-ar fi opus cei opt consilieri locali PDL (din 16), care au realizat cât de meschin acţionează R.R.

Schimbările de la Primărie şi dezmăţul pe bani publici

Revenind la schimbările operate în Primărie, nu avem cum să nu observăm că acestea au vizat mai întâi partea “economică" a Primăriei. R. a dorit să-şi impună oamenii în funcţii pentru a deţine complet controlul visteriei, a bugetului local, a “găinii cu ouă de aur". Ulterior acestor schimbări au ieşit la iveală mai multe decizii controversate, în plan financiar: acordarea a zeci de miliarde de lei din bugetul local firmei de partid Delta ACM; plata în avans a unor lucrări de construcţii; organizarea a tot felul de sărbători, festivaluri fâsâite, târguri şi alte “ţigănii" pe Splaiul Independenţei, în Parcul Zăvoi sau pe Bulevardul Dem Rădulescu; intrarea în scenă a unor firme de construcţii fantomă (exemplu: firma care a construit grupurile sociale de la Liceul Forestier, valoare: 16 miliarde de lei) care au primit sume imense de la bugetul local pe lucrări de calitate îndoielnică; ordin direct ca materialele de construcţii să fie cumpărate de către firmele care aveau contracte cu primăria, direct de la un anumit depozit din municipiu (şi nu e vorba de Damila, cel mai mare furnizor de materiale de construcţii din România cu sediul în judeţul Vâlcea!); au fost făcute împrumuturi care vor îndatora populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea ani mulţi de-acum înainte. Lista este lungă, dar ar însemna să umplem un ziar întreg.

Ordin de serviciu: “Numele lui Gutău nu mai trebuie amintit!"

R.R. s-a dovedit a fi un ins fără caracter, profund nerecunoscător, NICIODATĂ nu a amintit faptul că TOATE proiectele aflate în curs de derulare în municipiu au fost semnate pe vremea fostului edil Mircia Gutău. S-a adoptat o atitudine de “mucles"! Directiva a fost clară: nimeni nu-l mai aminteşte pe Gutău! Lucrurile trebuie spuse pe nume, aşa cum au fost ele! Drept dovadă, “Raportul Primarului" tipărit în urmă cu câteva luni şi distribuit în mii de locuinţe din oraş de către angajaţii Primăriei Râmnicului. În cele 24 de pagini, nu a fost menţionat NICI MĂCAR O DATĂ numele lui Mircia Gutău, cu toate că TOATE proiectele despre care se făcea vorbire în respectivul raport erau ale fostului primar. Rădulescu s-a împăunat cu aceste realizări! Şi mai există şi alte sute de argumente! De aceea, nu l-a sunat Mircia Gutău niciodată, în perioada detenţiei, pe Romeo Rădulescu. Ce să-i spună?! Îmbătat de Puterea Banului Public, R.R. crede că râmnicenii îl apreciază şi că îl vor vota din nou la alegerile din 2012. Se înşală amarnic! (Va urma!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe