|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Campioana României poate încheia socotelile în Grupa D dacă nu pierde în faţa lui Dinamo Volgograd 

Handbal feminin

Oltchim caută tezaurul în Rusia

Campioana României poate încheia socotelile în Grupa D dacă nu pierde în faţa lui Dinamo Volgograd

Duminică, la Volgograd, Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă cea de-a patra partidă a Grupei D din Liga Campionilor, în faţa campioanei Rusiei, Dinamo Volgograd. Faţă în faţă se vor vor afla două echipe în situaţii total diferite. Chimistele au punctaj maxim după trei runde, sunt pe primul loc al clasamentului şi, în mod normal nu mai pot rata calificarea. Dacă nu pierd, elevele lui Radu Voina sunt sigure de accederea în grupele principale dar şi de fotoliul de lidere care cel puţin theoretic le asigură adversar mai slabi în faza următoare a competiţiei. De partea cealaltă, pentru rusoaice victoria contra Oltchimului este singura variantă în care mai pot spera la calificare.

Cele două combatante au mai jucat în această ediţie a Ligii Campionilor, în partida tur din sala Traian. Campioana României s-a impus cu 31-26 după un joc echilibrat în care diferenţa s-a stabilit pe final. “Vom trata la victorie şi meciul din Rusia. Am maio spus şi o repet, cât timp voi fie eu aici, nu putem juca altfel”, a spus Voina pentru care, însă, calificarea de pe prima poziţie a clasamentului nu este o prioritate: “Trebuie să ne calificăm, nu contează neapărat de pe ce poziţie. Am mai ajuns noi în grupele principale de pe primul loc, sperând la adversari accesibili şi am dat peste cele mai tari echipe posibile”. În cealaltă partidă a grupei, Buxtehuder din Germania primeşte vizita campioanei Spaniei, Itxako, un eventual success al gazdelor urmând să pună în pericol şansele de calificare ale vicecampioanei europene en-titre.

Grupa A:

Programul etapei:

Byassen – Buducnost
Thuringer – Midtjylland

Clasament:

1. Buducnost Podgorica 3 3 0 0 83-66 6p
2. Midtjylland 3 2 0 1 67-65 4
3. Byassen 3 1 0 2 58-69 2
4. Thuringer 3 0 0 3 65-73 0

Etapa viitoare:

Midtjylland – Byassen
Buducnost – Thuringer

Grupa B:

Programul etapei:

Podravka – Larvik
Viborg – Krim Ljubljana

Clasament:

1. Larvik 3 2 0 1 96-78 4
1. Krim 3 2 0 1 74-79 4
2. Viborg 3 1 1 1 86-86 3
4. Podravka 3 0 1 2 75-88 1

Etapa viitoare:

Larvik – Viborg
Krim – Podravka

Grupa C:

Programul etapei:

Randers – Hypo
Metz – ETO Gyor

Clasament:

1. Randers 3 2 0 1 84-78 4
2. Metz 3 2 0 1 80-75 4
3. ETO Gyor 2 1 0 1 51-52 2
4. Hypo Viena 2 0 0 2 49-59 0

Etapa viitoare:

ETO Gyor – Randers
Hypo – Metz

Grupa D:

Programul etapei:

Buxtehuder – Itxako
Dinamo – Oltchim

Clasament:

1. Oltchim 3 3 0 0 80-68 6
2. Itxako 3 2 0 1 81-61 4
3. Dinamo 3 1 0 2 81-79 2
4. Buxtehuder 3 0 0 3 62-86 0

Etapa viitoare:

Itxako – Dinamo
Oltchim – Buxtehuder

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie de Liga Campionilor:

Chirilă – 13
Vizitiu – 11
Manea – 9
Jovanovic – 8
Ozel – 8
Curea – 7
Ardean – 6
Stanca – 6
Managarova – 4
Fiera – 3
Nechita – 3
Farcău – 2

Clasamentul golgheterelor:

1. Katrin Engel – Thulinger – 28
2. Andreea Penezic – Krim Ljubljana – 24
3. Katarina Bulatovic – 22

Ştiri:

Vărzaru se retrage de la naţională

Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Cristina Vărzaru, vrea să mai continue la lot până după Jocurile Olimpice de la Londra: „Eu am un an şi jumătate de contract cu Viborg, nu ştiu unde voi juca apoi. Se spune că niciodată să nu spui niciodată, aşa că nu exclud să îmi închei cariera în România. Cât priveşte naţionala, voi veni atâta timp cât voi fi convocată şi mă vor ţine picioarele. Vreau să evoluez la Jocurile Olimpice dacă ne vom califica şi apoi mă voi retrage, le voi lăsa pe fetele mai tinere să continue.” Extrema campioanei din Danemarca mai crede că totul trebuie luat treptat: „Cel mai important este meciul care urmează, asta e clar, e o regulă în sport.

Aşa că eu zic să o luăm treptat, să trecem cu bine peste meciurile cu Portugalia şi Grecia. Sunt două naţionale bune dar nu de calibrul unor formaţii ca Franţa sau Brazilia, de exemplu. Aşa că este şi un bun prilej să ne pregătim pentru meciurile dificile care urmează la mondialele din decembrie. Vrem să terminăm pe primul loc al grupei, vrem să ne apărăm blazonul. În plus, vrem să facem un meci frumos, jucăm pe propriul teren şi acest lucru se întâmplă foarte rar, la echipa naţională.” Cristina a făcut şi o comparaţie între mentalitatea din nordul Europei şi cea din România: „Şi noi jucăm în Liga Campionilor şi nu avem rezultatele bune ale Oltchimului. Avem o înfrângere, un egal şi o victorie dar nu suntem criticate, nu se pune presiune pe noi. Acolo nimeni nu ne consideră roboţi. Se acceptă să ai o zi mai slabă sau să întâlneşti un adversar mai bun.”

Horezenii şi drăgăşenenii luptă pentru promovare

Lupta pentru promovare în Liga a IV-a continuă să fie una foarte interesantă. Pe primul loc al clasamentului rămân, la egalitate de puncte, CSM Drăgăşani şi Flacăra Horezu, formaţii care au reuşit noi victorii clare. AS Popeşti 2009 rămâne singura grupare care nu a cunoscut victoria în această ediţie de campionat.

Rezultate:

Voinţa Orleşti – Viitorul Valea Mare 7-0
AS Creţeni – FC Băbeni 3-1
AS Popeşti 2009 – Minerul Berbeşti 0-1
Expertii 2000 Popeşti – Posada Perişani 2-5
Flacăra Horezu – Unirea P. Măglaşi 3-0
Lotru Brezoi – Minerul Ocnele Mari 1-0
Dinamo Rm. Vâlcea- ASA Hidroelectra 3-3
Olteţul Zătreni – AS Şirineasa 1-4
Victoria Frînceşti – CSM Drăgăşani 1-6

Toţi vâlcenii de la Steaua sunt în pericol

Toţi cei trei fotbalişti vâlceni de la Steaua Bucureşti sunt în pericol. Fraţii Mihai şi Florin Costea au fost atacaţi în declaraţii de patronul Gigi Becali care a spus despre Florin că este “mort” şi despre Mihai că este “măscărici”. Nici Rusescu nu stă pe roze, fiind acuzat că are multe kilograme în plus.

Leave a Response