50 de fermieri din Galicea au participat la deschiderea Indagra - Romalimenta 2011

duminică, 23 octombrie 2011

50 de fermieri din Galicea au participat la deschiderea Indagra - Romalimenta 2011

În ziua de 19 octombrie 2011 un grup de 50 de fermieri din comuna Galicea, judetul Valcea au participat la deschiderea targului expozitional INDAGRA- ALIMENTA 2011. Participarea acestor fermieri a fost posibila datorita sprijinului acordat de Directia Agricola a judetului Valcea in parteneriat cu Primaria comunei Galicea si a SC Autonarci SRL Olanu.
În timpul acestei vizite galicenii au participat la deschiderea oficiala a manifestarii expozitionale, eveniment desfasurat in Centrul de presa al ROMEXPO Bucuresti. La conferinta de presa, care s-a desfasurat cu ocazia inaugurarii acestei manifestari, grupurile de producatori din agricultura romaneasca si din industria alimentara au sustinut o serie de alocutiuni cu privire la viitorul acestor activitati pe plan national si global, Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a mentionat importanta dezvoltarii sectorului productiv, din agricultura si industria alimentara autohtona, prin divesrificarea tehnologiilor de productie si crearea unui parc de masini, utilaje si instalatii performante care sa stea la indemana celor ce lucreaza in aceste domenii de varf ale economiei nationale.

Fermierii din comuna Galicea au vizitat standurile expuse de producatorii agricoli din Romania, producatori traditionali din domeniile industriei carnii, lactatelor, bauturilor alcoolice si racoritoarelor, cercetarii si ameliorarii de soiuri de plante si de rase de animale etc, dar au luat contact si cu grupuri de producatori din Germania,Franta, Belgia, Italia, S.U.A., Canada, China.Koreea de Sud, Ungaria, Moldova, Serbia, Bulgaria, etc. Pe langa schimburile de experienta si discutiile purtate, cu omologii lor din Romania si din strainatate, galicenii au perfectat o serie de intalniri cu acestia si au fost semnate parteneriate de colaborare sau pentru furnizarea de servicii si tehnologii de varf. Scopul acestei vizite la paviloanele Romexpo Bucuresti a avut si un puternic imbold moral, prin aceste contacte s-a descoperit importanta pastrarii traditiilor si valorilor romanesti, dar construite pe baza unor tehnologii de varf si bazate pe exerienta si eficienta reprezentantilor din strainatate, acestia fiind interesati sa incheia o serie de contracte cu Statul Român, cu grupurile de producatori particulari din tara noastra, prin parteneriatele de tipul asociativ public-privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe