Sparle si soparle

duminică, 18 septembrie 2011

Sparle si soparle

• Traian Băsescu s-a declarat recent nemulţumit de modul în care Ministerul Economiei pregăteşte privatizarea, în paşi de melc, la OLTCHIM: „Guvernul trebuie să profite de ceea ce are fără să-l coste: banii europeni. Trebuie să echilibrăm numărul de oameni care au serviciu cu numărul de pensionari. Ce poate face guvernul? Să mişte lucrurile la Oltchim, la Arpechim la Roşia Montană.Vorbesc public despre nişte propuneri abia după ce le-am discutat cu guvernul şi când văd că nu se mişcă lucrurile. Vorbesc public pentru a pune presiune pe Guvern."

• Piaţa locuinţelor în Oltenia este aproape inexistentă. Per total, în cele cinci judeţe - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - au fost construite doar 3.086 de locuinţe într-un an. Doar Dolj şi Vâlcea s-au apropiat de pragul de 1.000 de unităţi realizate, în timp ce Mehedinţi şi Gorj, la fel ca un alt judeţ din sud, Teleorman, aproape nu există pe piaţa locuinţelor. În judeţele din Oltenia se află 12 din cele mai mari 300 de firme din România în funcţie de cifra de afaceri, majoritatea fiind din energie (CEZ, complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia) şi industrie (Oltchim, TMK Artrom, Alro sau Pirelli). Cu toate acestea, salariile oltenilor nu pot susţine credite pentru achiziţionarea locuinţelor.

• Romeo Rădulescu nu a avut curaj să dea ochii cu Mircia Gutău în ziua eliberării fostului primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest gest simplu, dar plin de semnificaţii, ne spune multe despre caracterul lui Rădulescu, cel care a ajuns primar nu datorită calităţilor sale, ci numai prin dorinţa lui Mircia Gutău. În ultimii doi ani, Rădulescu i-a îndepărtat din funcţii pe foştii apropiaţi ai lui Gutău şi a avut grijă ca din primărie să fie scurse informaţii tendenţioase spre... Turnu Severin sau mai bine spus spre Craiova. În cazul lui Romeo Rădulescu se adevereşte perfect zicala cu „ţiganul care ajunge împărat". Previziunile actualului primar trâmbiţate prin diverse medii vâlcene, care sugera faptul că Mircia Gutău nu va fi eliberat mult timp de-acum înainte, au fost spulberate de decizia dreaptă a judecătorilor de la Tribunalul Mehedinţi. Să vedem de-acum pe unde vor scoate cămaşa acest ipochimen nerecunoscător veşnic cu nasul pe sus, parvenit şi incompetent: Romeo Rădulescu.

• Pe masa ministrului de Interne, Traian Igaş, se află un dosar cu „aventurile" comandantului Jandarmeriei Vâlcea, Liviu Rotaru, cel care şi-a îmbrăcat rudele în haine militare. În curând, Corpul de Control al Ministrului va poposi la Vâlcea unde va cerceta, printre altele, motivele prezenţei jandarmilor în civil în incinta Bisericii „Cuvioasa Parascheva" în data de 14 septembrie 2011. Traian Igaş nu va înghiţi gogoşile lui Rotaru, care spune că jandarmii se aflau întâmplător în zona respectivă...

• „Ziarul de Vâlcea" investighează o posibilă deturnare de fonduri la Sindicatul Liber OLTCHIM, condus de Mihai Diculoiu. În anul 2006 tuturor membrilor de sindicat de la combinat le-au fost reţinuţi bani din salarii pentru ca sindicatul să-i ajute pe sinistraţii de la Ocnele Mari. Cel puţin aşa li s-a spus sindicaliştilor. Problema este că după aceea nu se ştie în ce zone au fost direcţionaţi banii respectivi...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe