Primarul Bărzăgeanu va derula un proiect de 1 milion euro privind protecţia mediului

duminică, 4 septembrie 2011

• În comuna Mihăeşti,

Primarul Bărzăgeanu va derula un proiect de 1 milion euro privind protecţia mediului

Zilele trecute, primarul interimar al comunei Mihăeşti Constantin Bărzăgeanu, a ţinut să ne facă câteva precizări pe marginea proiectului platformei ecologice pentru depozitarea gunoiului de grajd, ce urma să fie realizată în satul Arsanca. „Am ţinut cont de obsevaţiile locuitorilor şi am schimbat amplasamentul. Personal am fost la Ministerul Mediului şi Pădurilor şi am solicitat schimbarea locaţiei, chiar dacă aceasta se va face pe cheltuiala noastră. Avem în vedere mai multe propuneri, dar cel mai probabil va fi o locaţie cât mai izolată.

În localitatea Mihăieşti vor fi realizate două platforme ecologice unde se va depozita gunoiul de grajd ce provine din gospodăriile localnicilor. La una din platforme, mă refer la cea din satul Stupărei, deja se lucrează. Toată investiţia şi dotarea este finanţată de Banca Mondială şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Proiectul se ridică la valoarea de 1.080.000 de euro, din care, până la ora actuală, am realizat plantarea a 47.000 de puieţi de salcâm şi 1000 puieţi ulm şi jugastru. Urmează realizarea celor două platforme ecologice pentru depozitarea gunoiului de grajd şi alte 150 de platforme cu acelaşi scop pentru cetăţenii care au cel puţin o bovină şi o cabalină. Tot în cadrul acestui proiect ne-au fost asigurate două tractoare de câte 110 cai putere, patru remorci, un încărcător frontal, o vidanjă şi o remorcă pentru împrăştierea gunoiului de grajd.

Deoarece în curând începe şcoala îi anunţăm pe copii şi părinţi despre faptul că toate şcolile sunt pregătite să le ofere cele mai bune condiţii de studiu, iar la şcolile şi grădiniţele din satul Măgura şi Mihăeşti vom introduce gazul metan. Am mai reuşit să asfaltăm şi drumul care leagă localităţile Buleta de Tătărani", ne-a declarat primarul interimar al comunei Mihăeşti Constantin Bărzăgeanu. (O.A.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe