Oltchim a fost eliminată de Oţelul

miercuri, 21 septembrie 2011

N-au reuşit minunea

Oltchim a fost eliminată de Oţelul

• campioana en-titre a României a obţinut calificarea în optimile Cupei României după 90 de minute în care chimiştii nu s-au făcut de ruşine

Formaţia de Liga a III-a, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a început cu şansa a doua întâlnirea cu Oţelul Galaţi din 16-imile Cupei României la fotbal, mai ales că juca în deplasare şi nu pe propriul teren aşa cum fusese programată iniţial de Federaţia Română de Fotbal. Totuşi, chiar dacă au fost eliminaţi, elevii lui Ion Lazăr nu s-au făcut de ruşine în faţa campioanei României iar Nania şi Marinescu au reuşit să atragă atenţia formaţiilor din primul eşalon. Campionii au deschis scorul încă din minutul 5, atunci când Punosevac a primit o minge utilă în careul vâlcenilor şi a şutat tare în plasa porţii apărate de Vlădoi. Spectatorii sperau la un scor fluviu dar chimiştii au reuşit să se aşeze bine în teren şi să stea în faţa tăvălugului gălăţean gândit de Dorinel Munteanu. După câteva ocazii ale gazdelor, Oltchim a dat lovitura în minutul 28. Sârghi a greşit în careu iar Marinescu a transformat impecabil pentru 1-1.

Vâlcenii au prins curaj şi au urmat câteva minute în care Oltchim a jucat de la egal la egal cu Galaţiul, Dacian Vizitiu fiind aproape de a detona bomba dar fratele Pariociei Vizitiu de la campioana de handbal a fost oprit prin fault la un contraatac reuşit de chimişti. La pauză a fost, însă, 2-1 pentru ca,pioana României, Punosevac reuşind dubla, după un corner executat de Viglianti. Atacantul a trimis cu capul din 6 metri, mingea a lovit pământul şi a intrat la vinclu, chiar dacă Vlădoiu a încercat disperat să se opună. În partea a doua a întâlnirii elevii lui Ion Lazăr "Mara" nu au mai putut pune pericol la poarta Oţelului dar s-au ţinut tare şi scorul a rămas nemodificat până în finalul meciului, atunci când Iorga a încheiat conturile, cu un şut sec de la 8 metri, după o angajare perfectă în careu. Finalmente a fost 3-1 pentru gălăţeni care merg mai departe în Cupa României. Oltchim îşi continuă parcursul în campionatul din Liga a III-a, acolo unde are ca obiectiv evitarea retrogradării. La finele celor 90 de minute, Dorinel Munteanu i-a lăudat pe vâlceni: "Adversarii au alergat mult, s-au descurcat bine, chiar dacă diferenţa de valoare a fost evidentă. Pentri noi a fost un antrenament foarte bun". 

Oţelul - Oltchim Rm. Vâlcea 3-1

Au marcat: Punosevac (4, 38), L. Iorga (90) / Ov. Marinescu (29 pen)

Oţelul: Brăneţ - Skubici (Sălăgeanu, 61), Sîrghi, Benga, Z. Ljubinkovici - I. Neagu, Viglianti - L. Iorga, Chavez, S. Frunză (Antal, 67) - Punosevac (Butoi, 87). Antrenor: Dorinel Munteanu

Oltchim: Vlădoi - N. Moldoveanu, Onofrei, Ov. Marinescu, Nania - B. Preda (Muşuroia, 27), Tomescu, Vizitiu (D. Popa, 70), Ceapă - Dănuleţ, Răcăreanu. Antrenor: Ion Lazăr

Fotbal, Liga a II-a
CSM caută prima victorie de pe propriul teren

Sâmbătă, CS Municipal va juca a treia partidă de pe propriul teren din acest campionat, în compania unei formaţii venite din eşalonul al treilea, Chindia Târgovişte. Interesant este că până acum vâlcenii au mai jucat cu alte două nou-promovate şi a cedat ambele partide. Gruparea din Cetate este patronată de fostul căpitan al naţionaleie României, Gheorghe Popescu şi îl are preşedinte pe Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional şi preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Ajunşi pe penultimul loc al clasamentului, la un punct distanţă de ultima clasată, elevii lui Laurenţiu Tudor au mare nevoie de un success care să-i readucă pe linia de plutire. Un alt eventual insucces, complică mult situaţia, pe fondul unei nemulţumiri generale a spectatorilor.

Programul complet al etapei: Juventus Bucureşti - FC Argeş, Arieşul Turda - Mureşul Deva, CSM Râmnicu Vâlcea - Chindia Târgovişte, FC Bihor - Luceafărul Oradea, Alro Slatina - FC Maramureş, FC Olt - UTA Arad, Poli Timişoara - Gaz Metan Severin, Gloria Bistriţa - Unirea Alba Iulia.

Verigeanu a demisionat!

După ce tehnicianul Sorin Bucuroaia a plecat de la penultima clasată din Seria a II-a a eşalonului inferior, Florin Verigeanu, directorul general al grupării din Zăvoi a luat o decizie identică. „Decizia este irevocabilă, nu mai pot continua. A venit timpul să las pe altcineva să încerce să facă treabă mai bună. Nu ştiu exact unde voi activa în viitor, am timp să mă decid. Oricum, în ultimul an am fost mai mult de decor, ceea ce nu poate să mă mulţumească. Sper ca echipa să se redreseze şi să reuşească să îşi îndeplinească obiectivele propuse pentru acest sezon. Eu îmi asum rezultatele de până acum şi toate deciziile pe care le-au luat dar simt că trebuie să plec", spune fostul fotbalist şi arbitru. Florin Verigeanu a venit la CS Municipal acum cinci ani, după ce fusese secretar general al Comisiei Centrale a Arbitrilor, pe vremea în care acest for era condus de Ion Crăciunescu. Tot în acest campionat de la CS Municipal a plecat şi Alin Trandafir, preşedinte al formaţiei încă de la înfiinţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe