Noua taxă auto - cu 25% mai mică şi cu 500% mai ilegală!

duminică, 11 septembrie 2011

Noua taxă auto - cu 25% mai mică şi cu 500% mai ilegală!

Odiseea taxei auto continua: noua taxa de poluare se micsoreaza! Un fel de "hai sa va amagim putin, ca vine anul electoral". Evident, asta nu ii va impiedica pe contestatari sa ii huleasca in continuare pe actualii guvernanti, iar cei mai destepti vor continua sa castige in instanta recuperarea taxei.
Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, care prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007.

Deocamdata nu exista nici o lege noua! Si este nevoie de una organica. Potrivit proiectului, daca taxa de poluare platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, contribuabilii pot sa solicite restituirea diferentei de bani.

Taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indifferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului. Tot ilegala este si extinsa!
Casa de avocatura Coltuc precizeaza ca se poate recupera in continuare taxa de poluare sau se poate cere evitarea. In teorie, doar in 2010 s-au incasat circa 700 de milioane de lei, deci bani ar fi. In practica, insa, cunoscand metehnele alesilor neamului, oare la ce s-au folosit acei bani?

Sa nu mai punem la socoteala birocratia necesara pentru recuperarea diferentelor de maximum 100-150 de euro de persoana.Mai exact, domnii guvernanti s-au gandit cam asa: daca ti-ai luat masina de afara inainte de intrarea in vigoare a primei taxe auto din 2007 si nu ai vandut-o pana acum, se cheama ca ai o masina "la prima mana". Adica o masina care ar fi trebuit sa plateasca taxa auto, chit ca, la ora aceea, nu exista o asemenea lege, ci doar taxe vamale.

Cei cu masini "la prima mana" vor cauta febril o solutie sa scape cat mai usor de masina, dar tare mi-e ca multi vor ramane cu ele pe cap - iar dealerii de masini noi se vor plange ca nu au destui clienti. Restul masinilor "la mana a doua" vor continua sa populeze fara probleme soselele.

In concluzie, o noua taxa auto prost gandita, ca sa nu zic de-a dreptul tampita. Pana cand oficilitatile vor gasi ac de cojocul masinilor inmatriculate in Bulgaria, romanii vor prefera sa evite taxa auto si sa riste cu prietenii din sudul Romaniei.

(www.coltuc.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe