Tânăr prins în flagrant în timp ce fura bagaje din autocare

miercuri, 31 august 2011

Tânăr prins în flagrant în timp ce fura bagaje din autocare

În cursul lunii august 2011, poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către mai multe persoane din municipiul Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că, în timp ce se deplasau cu autocarul din direcţia Bucureşti către Râmnicu Vâlcea, la sosirea în autogara Traian, au constatat lipsa bagajelor personale din cala autocarului.
Cu ocazia primelor verificări s-a constatat că există asemănări şi indicii cu privire la faptul că acelaşi autor ar fi comis faptele, iar sustragerea bagajelor s-ar fi făcut din staţia situată în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Astfel, pe baza datelor obţinute, la data de 28 august a.c., a fost prins în flagrant Ionuţ F., de 28 ani, din comuna Bogaţi, judeţul Argeş, imediat după ce sustrăsese o geantă din cala unui autocar.
Valoarea totală a prejudiciului reclamat de părţile vătămate este de aproximativ 70.000 lei.
Suspectul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore fiind prezentat ulterior instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 zile.

Material lemnos confiscat de poliţiştii din Scundu

Poliţiştii din Scundu au organizat o acţiune pe linie silvică pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos.
Cu această ocazie l-au fost depistat pe Constantin S, de 38 ani, din aceeaşi localitate, care a transportat material lemnos fără a deţine documente de provenienţă.
Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.
De asemenea, oamenii legii au identificat cantitatea de 3 metri steri, lemn de foc, specia fag, acesta fiind ridicat şi predat organelor silvice pentru valorificare, poliţiştii continuând verificările pentru stabilirea provenienţei acestuia şi a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte ilicite.

Copil rănit într-un accident rutier la Drăgăşani

Ieri, în jurul prânzului, pe strada Gib Mihăescu din municipiul Drăgaşani, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui minor.
Astfel, Constantin G., de 29 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe strada Gib Mihăescu, din municipiul Drăgaşani, l-a accidentat grav pe C.T, de 10 ani, care se angajase în fugă în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma impactului, minorul a fost rănit grav fiind diagnosticat cu traumatism cranio - cerebral şi fractură occipitală.
La testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Minor dispărut identificat de poliţişti

Ieri, în jurul orei 15.00, oamenii legii au fost sesizaţi de Elena N., din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu privire la dispariţia nepotului ei minor, de 6 ani, în timp ce se afla la slujba religioasă oficiată la Schitul Troianu.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că minorul, nemaigăsind-o pe bunică în biserică a plecat singur de la Schitul Troianu către casă, în zona Ostroveni.
După aproximativ 45 de minute, poliţiştii l-au găsit pe minor în apropierea blocului în care locuieşte, în cartierul Ostroveni, din municipiul Râmnicu Vâlcea fiind încredinţat familiei.

Doi şoferi beţi la volan s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii rutieri s-au sesizat, la ora 18.21, pe DN 7, la km 206+584m, în afara localităţii Brezoi, despre faptul că un autotren, marca Renault, a luat foc pe partea dreaptă a drumului, din direcţia de mers Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, fiind distrus în proporţie de 80 %.
La faţa locului, poliţiştii au identificat şi conducătorul auto, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Este vorba de Iacov S., de 39 ani, din Bulgaria, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 5 ani închisoare
Totodată, în urma unei acţiuni preventive, pe linie rutieră, desfăşurată în Râmnicu Vâlcea, poliţiştii municipali au oprit pentru control, pe strada Calea lui Traian, un autoturism marca Opel, la volanul căruia se afla Ion C., din municipiu.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament confuz şi emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ion C. este acum cercetat penal pentru comiterea infracţiunii prevăzută de art.87 al.1 din O.U.G. 195/2002, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 5 ani.

Imobilele în construcţie, pradă uşoară la îndemâna hoţilor

Ieri, în jurul orei 08.30, poliţiştii din Horezu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada 27-30 august a.c., persoane necunoscute au pătruns, prin efracţie, în beciul unui imobil în construcţie, situat în satul Ifrimeşti, din judeţul Vâlcea, de unde au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a constatat că autorii au sustras din incinta imobilului: o drujbă electrică, un polidisc profesional, o bormaşină electrică profesională, un polizor electric unghiular de mână, cabluri electrice de alimentare cu izolaţie albă şi gri precum şi o foarfecă metalică tip "gură de lup", prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 lei.
Poliţiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetări şi investigaţii în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe