Ministerul Economiei cere dobândă la datoriile istorice de 134 de milioane de euro ale Oltchim

duminică, 21 august 2011

Ministerul Economiei cere dobândă la datoriile istorice de 134 de milioane de euro ale Oltchim

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), cere conducerii combinatului chimic să încheie cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o convenţie prin care să stabilească o dobândă aferentă creanţei de 134 milioane de euro.

"Dobânda va fi determinată la nivelul celei mai mari valori între dobânda comunicată de Comisia Europeană pentru recuperarea ajutoarelor de stat în România în perioada 1 ianuarie 2007 şi până la data conversiei şi dobânda percepută de băncile comerciale pentru creanţele acordate efectiv societăţii începând cu 1 ianuarie 2007, valoarea rezultată a dobânzii urmând să fie inclusă în creanţa AVAS ce va fi convertită în acţiuni ale societăţii", se arată într-un raport al Oltchim transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Propunerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a fost inclusă în completarea ordinii de zi la AGA acţionarilor Oltchim, programată pentru 29 august. Guvernul a decis conversia în acţiuni a datoriilor Oltchim faţă de AVAS în 2009. Pentru a fi realizată, operaţiunea are nevoie de acordul Comisiei Europene.
Ministerul Economiei deţine 54,8% din titlurile companiei, în timp ce grupul PCC, înregistrat în Germania, are 17,4% din acţiuni, iar fondul de investiţii britanic Carlson Ventures are 14,02%.

(www.zf.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe