|miercuri, iunie 23, 2021
  • Follow Us!

Inginerul Viorel Vicol se luptă de ani de zile cu mafia din USG 

• Fostul şef al Diviziei Transporturi

Inginerul Viorel Vicol se luptă de ani de zile cu mafia din USG

Tiberiu Pîrnău

Inginerul Viorel Vicol, fostul şef al Diviziei Transporturi din cadrul Uzinelor Sodice Govora, demască ilegalităţile din interiorul acestei unităţi economice de pe Platforma Chimică a municipiului Râmnicu Vâlcea. Pentru că nu a vrut să fie părtaş la furtul masiv din USG, Viorel Vicol a fost ameninţat, tracasat şi hărţuit psihologic de gaşca care a pus stăpânire pe uzină. Fostul şef din USG ne-a transmis pe adresa redacţiei o scrisoare în care descrie coşmarul prin care a trecut în ultimii ani:

„Ma numesc Vicol Viorel, domiciliez in Ramnicu Valcea , fost angajat al US GOVORA CIECH CHEMICAL GROUP SA din localitate si traversez o perioada nefasta din viata datorita faptului ca am fost educat in spiritul cinstei si onoarei si nu am vrut sa fur sau sa inlesnesc altora acest lucru. Cosmarul a inceput in luna noiembrie 2009 cind cei impiedicati de mine in actiunile lor au constituit o gasca care tot timpul m-a amenintat, tracasat, hartuit psihologic, discriminat si pus in situatii delicate ca: suspendare din activitate pentru motive imaginare, iar incepind cu data de 06 iulie a.c. mi s-a desfacut contractul de munca.
          

Rautatile au inceput prin inlocuirea din functia de sef serviciu Transporturi in cârdasie cu directorul polonez Jaroslaw Czerwinski, un om de o moralitate indoielnica, care a sacrificat cinstea si corectitudinea pentru a proteja hotia si faptele antisociale impotriva Societatatii pe care statul Polonez i-a incredintat-o, pe criterii politice, sa o administreze. Acest asa-zis conducator a fost informat despre toate neregulile din societate dar deoarece le patrona, nu a luat nici o masura. Aceeasi atitudine au avut-o si cei din Boardul Ciech pe care, de asemeni, i-am informat.”

Firma Wise, contracte dubioase cu USG-ul

Inginerul Vicol prezintă şi un exemplu concret de jefuire a resurselor USG: „Dureros este că sef la serviciul Transporturi a fost „uns” un individ care a participat la incredintarea unui contract de prestari servicii firmei WISE Rm. Valcea, un grav conflict de interese, avind in vedere relatia de rudenie dintre doua persoane de la cele doua firme, prestator si beneficiar.   

Toti acei din partea romana care au contribuit la indepartarea mea se regasesc cu semnatura si fizic in multe magarii pe care eu le-am adus la cunostinta conducerii, dar scopul lor a fost atins, deoarece obedienta si slugarnicia fac casa buna cu smecherii zilelor noastre.      

Obedienta a demonstrat si Curtea de Apel Pitesti, cind a acceptat recursul la procesul cistigat la Rm. Valcea, fara ca societatea sa aduca alte probe decit cele existente, in schimb si-a angajat un avocat care este membru PDL si consilier judetean.

Am facut apel la toate institutiile statului respectiv CSM, Ministerul justitiei, Prim ministru, Presedentie, dar raspunsurile primite demonstreaza clar ca traim intro societate unde hotia, minciuna, delapidarea si toate relele au prioritate in fata onoarei, cinstei si educatiei.          

De asemeni, am apelat si la Prim ministrul si Presedentia Poloniei care nici macar nu au catadicsit sa-mi raspunda, fapt ce ma face sa cred ca acestia au interesul ca societatile multinationale nu trebuie sa inregistreze profit pentru a nu plati dividende la statul Român.         

Detin si calitatea de actionar la firma respectiva si la toate solicitarile mele de acordare a dividendelor am primit raspunsuri la limita legalitatii.

Sint in posesia majoritatii acestor materiale la care fac referire si incerc sa le public in presa poloneza, poate asa voi putea rezolva situatia delicata in care ma aflu. In acest moment port discutii cu doua publicatii din aceasta tara.
          
Cel mai mult m-a deranjat faptul ca atunci cind am inaintat la Curtea de Apel Pitesti, Contestatia in anulare, acest lucru a fost facut pe suport electronic si pe suport de hirtie prin posta. Mesajul e-mail cu Contestatia in anulare a fost trimis,, in aceeasi zi, la diferenta de o ora, la USG, fapt ce a constituit motivul desfacerii contractului de munca, in cirdasie cu cei despre care am amintit ca au prejudiciat prin actiunile lor societatea. Si in acest caz morisca smecheriilor a tinut si au indepartat din sistem un om care ii impiedica in actiunile lor de prejudiciere, fapt ce demonstreaza frica care a pus stapinire pe cei vinovati. Toata lumea face referire la situatii de frauda, acestea se dovedesc, dar ce este ciudat este faptul ca nu se gasesc si faptasii sau nu se doreste a se descoperi.
           
Deoarece minciuna are picioare scurte, iar adevarul nu se prescrie, am convingerea ca pina la urma realitatea va iesi la iveala, iar eu voi fi repus in drepturi.” – ne-a scris Viorel Vicol, fostul şef al Diviziei Transporturi din cadrul USG.
Ziarul de Vâlcea” a declanşat o investigaţie amplă ca urmare a aspectelor deosebit de grave semnalate de inginerul Viorel Vicol, urmând să revenim cu o serie de articole referitoare la acest subiect!

Leave a Response