|luni, iunie 21, 2021
  • Follow Us!

Infiltraţiile de la râul Olăneşti au dat… o “gaură 

• Concefa Sibiu a cerut bani suplimentari pentru construcţia podului

Infiltraţiile de la râul Olăneşti au dat… o „gaură” de 83.000 euro în bugetul Râmnicului

După nici patru luni de la demararea lucrărilor, iată că primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, se vede nevoit să scoată din buzunarele bugetului local suma de 83.000 de euro în vederea executării unor lucrări suplimentare în cadrul proiectului ,,Pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor”. Bineînţeles că lucrarea a fost atribuită direct constructorului, firma Concefa Sibiu, însă se pune întrebarea: cine va fi scos vinovat pentru că nu s-a estimat de la început corect valoarea lucrării?

În anunţul de atribuire cu numărul 111340/13 iulie 2011 se menţionează, printre altele, că banii suplimentari sunt daţi pentru „îmbunătăţirea tehnologiei de execuţie la fundaţia pilelor şi pentru reducerea infiltraţiilor de apă, conform dispoziţiei de şantier nr. 1. S-a încheiat actul adiţional nr. 1 la contractul nr. 3815/7 februarie 2011, atribuit în baza unei licitaţii deschise, număr anunţ 110597/1 noiembrie 2010 la care s-a publicat anunţul de atribuire nr. 102302/16 februarie 2011″.

Este evident că cei de la Concefa au dat peste aceeaşi problemă peste care au dat şi muncitorii de la firma Conexvil, atunci când au săpat în 2006 la fundaţia clădirii River Plaza Mall: infiltraţiile de apă de la râul Olăneşti care au „înmuiat” terenul din zonă. Deci problema era cunoscută de inginerii de la Primăria Râmnicului, însă aceştia au preferat să tacă şi să nu spună nimic celor de la Concefa atunci când aceştia au realizat studiile geo-tehnice (dacă le-au realizat!) în albia râului Olăneşti în vederea construirii pilelor de susţinere ale podului.
Având în vedere că proiectul „Pod peste râul Olăneşti în prelungire străzii Carol I inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi strada Morilor” este cu finanţare europeană, ar fi bine ca cei 83.000 de euro să fie recuperaţi într-un fel sau altul de la unul dintre următorii vinovaţi de acest fapt: proiectantul tehnic, consultantul sau inginerii de la Concefa şi Primăria Râmnicului! (P.C.)

Leave a Response