Tragedie la Frânceşti Trei tineri au murit într-un accident rutier

miercuri, 6 iulie 2011

Tragedie la Frânceşti

Trei tineri au murit într-un accident rutier

În noaptea zilei de marţi, 5 iulie a.c., în jurul orei 23.45, pe DJ 646 A, în comuna Frânceşti, din judeţul Vâlcea, a avut loc un accident rutier grav în care şi-au pierdut viaţa 3 persoane.
Astfel, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Horezu către Băbeni, la km 5+340 m., Ciprian S., de 19 ani, din comuna Frânceşti, la ieşirea dintr-o curbă uşoară la dreapta, nu a adaptat viteza de deplasare şi pe fondul experienţei reduse în conducere a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autobuz care circula din sens opus.

Accidentul s-a produs pe un drum judeţean pe care iluminatul public era funcţional parţial, vizibilitatea fiind redusă pe timp de noapte. Precizăm că tânărul conducător auto obţinuse permisul de conducere în urmă cu doar două luni.
În urma impactului a rezultat decesul atât a conducătorului auto, precum şi a celor doi pasageri din autoturism, respectiv A. S., de 17 ani şi Viorel C., de 23 ani, ambii din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea, cadavrele celor trei tineri fiind transportate la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea în vederea efectuării necropsiei.

De asemenea, din accident a mai rezultat rănirea uşoară a Marianei T., de 49 ani, care a fost diagnosticată cu traumatism cranio - cerebral şi escoriaţii piramidă nazală, precum şi a Elenei R., de 44 ani, diagnosticată cu plagă pleoapă superioară dreapta, ambele femei fiind din comuna Tomşani, judeţul Vâlcea, pasagere în autobuz. Cele două victime din autobuz au fost de asemenea transportate la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale
Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge.

Din nefericire, în România, de la începutul anului s-au înregistrat 25 de accidente rutiere grave produse pe fondul lipsei de experienţă în conducere, accidente soldate cu 7 morţi, 24 răniţi grav şi 24 răniţi uşor.

Tinerii conducători auto, atunci când se află la volanul autoturismelor, ignoră regula cu privire la deplasarea cu 10km/h mai puţin faţă de limitele legale valabile pe acel tronson de drum, atunci când au sub un an vechime de la dobândirea permisului de conducere.

Viteza combinată cu lipsa de experienţă, este de cele mai multe ori fatală pentru că tinerii nu au suficientă dexteritate ca să poată stăpâni sau redresa maşina, în cazul pierderii controlului.
Din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, în judeţul Vâlcea s-au produs în acest an nu mai puţin de 25 accidente rutiere în urma cărora 7 persoane au decedat, 23 au fost rănite grav şi 19 rănite uşor.

Infractor „găinar" din Stăneşti, prins când mituia un poliţist

Luni, 04.07.2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să mituiască un poliţist în scopul soluţionării favorabile a trei dosare penale.
Flagrantul a fost organizat cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.).
În fapt, la data de 30.06.2011, un agent de poliţie din cadrul Postului de poliţie Stăneşti, jud.Vâlcea, a sesizat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea cu privire la faptul că cetăţeanul N.G. i-a promis 1.000 euro pentru a soluţiona favorabil trei dosare penale în care bărbatul era cercetat pentru lovire, injurii şi alte violenţe. Dosarele au fost întocmite în baza plângerilor penale depuse de mama lui N.G.

În dimineaţa zilei de 04.07.2011, N.G. s-a întâlnit cu agentul de poliţie, ocazie cu care i-a oferit 100 euro, cu promisiunea că îi va mai da 500 euro în scopul soluţionării favorabile sau distrugerii celor trei dosare penale, moment în care a fost prins în flagrant de procuror şi ofiţerii D.G.A., cu sprijinul D.G.I.P.I..
Faţă de N.G. a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prevăzute de art. 255 alin. 1 Cod penal cu referire la art. 6 şi 7alin. 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În cauză, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului, urmând ca astăzi, 05.07.2011, să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe