|sâmbătă, septembrie 18, 2021
  • Follow Us!

Statul vrea management privat pentru OLTCHIM 

• Mandatul lui Roibu se încheie până la sfârşitul acestui an

Statul vrea management privat pentru OLTCHIM

Cel puţin zece companii de stat din portofoliul Ministerului Economiei, printre care Compania Naţională a Huilei, Hidroelectrica, dar şi Oltchim, au nevoie de implementarea cât mai rapidă a managementului privat, a declarat marţi, după şedinţa de guvern, Ion Ariton, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În prezent, conducerea Oltchim este asigurată de Constantin Roibu, care este directorul general al companiei de circa 20 de ani.
Autorităţile române şi Fondul Monetar Internaţional au convenit, pe lângă vânzarea unor pachete semnificative de acţiuni ale companiilor energetice, introducerea managementului privat pentru marile societăţi de stat, selecţia urmând să se facă la nivel internaţional. Cu o zi înainte de începerea unei noi misiuni de evaluare a FMI la Bucureşti, ministrul Economiei afirmă că autorităţile române „stau bine” la acest capitol, scrie Agerpres.

„Vom încerca, până la finele anului, să facem o prezentare a ceea ce am decis cu colegii din minister şi cu consultanţii. Dorim să începem cu un pachet mai mare de companii, peste zece, şi nu cred că va fi o problemă la finalul anului să vă prezentăm aceste rezultate. Vor fi cel puţin zece companii care au nevoie de management privat, trebuie să implementeze cât mai rapid”, a spus Ariton.

Leave a Response