Sparle si soparle

miercuri, 20 iulie 2011

Sparle si soparle

• Sub bagheta „dirijorului" Cristian Buican, la începutul acestei săptămâni s-a desfăşurat şedinţa Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea, o şedinţă care l-a avut drept „compozitor" pe inegalabilul om de afaceri liberal Dan Niţu. Rezultatul acestei întruniri a fost că toţi oamenii preşedintelui Buican au reuşit să fie aleşi pentru a reprezenta partidul în consiliile de administraţie de la societăţile sau instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Cel mai „ciufulit" a ieşit veteranul liberal Jean Decuseară (a pus bazele organizaţiei la Vâlcea în 1990), care a fost exclus inexplicabil din lista de candidaţi PNL pentru consiliul de administraţie de la CET Govora de către ţărăniştii-liberali ai lui Buican.

• În faţa Liceului „Constantin Brâncoveanu" din Horezu primăria a amenajat o parcare cu acces pentru orice tip de maşini. Însă, chiar dacă parcarea este situată pe domeniul public şi construită din banii primăriei, banii din taxe le încasează... firma Obadă Trans SRL din Oteşani. O altă surpriză: cei care parchează se trezesc cu un fluturaş pe parbrizul maşinii prin care eşti anunţat că „parcarea este închiriată de la Primăria Horezu. Valoare 2 lei/oră", însă în preajmă nu se află nici o gheretă cu vreun casier adormit....

• Se pare că prefectul Petre Ungureanu este pe mână cu firma Romstrade, altfel nu ne explicăm de ce nu acţionează să oprească ilegalităţile săvârşite de această societate prin exploatarea pietrişului din bazinul râului Lotru. Omul Guvernului în teritoriu a primit zeci de adrese despre faptul că această firmă nu are nici un fel de autorizaţii de la Mediu sau de la Ape, însă Petre Ungureanu tolerează în continuare aceste ilegalităţi. Se aude însă că prefectul a primit drept „compensaţie" pentru a închide ochii câteva tone de asfalt pe drumul care duce la cabana sa din Voineasa, având în vedere că Romstrade execută lucrările de reabilitare a drumului Vidra-Obârşia Lotrului.

• Articolul apărut marţi în România Liberă şi preluat de presa locală, despre aşa-zisele interese ale fostelor serviciilor secrete ruse şi româneşti cu privire la Oltchim, este de fapt... un mare fâs. „Centrul de Afaceri Româno-Rus, condus din umbră de foşti ofiţeri KGB şi Securitate - SRI, după cum spun surse din serviciile secrete, a pus umărul la destabilizarea financiară a celui mai mare combinat petrochimic, Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de firma germană Petro Carbo Chem (PCC), patronată de doi polonezi, dintre care cel puţin unul a fost ofiţer de informaţii", se spune printre altele în articol. Nu luăm apărarea PCC-ului, dar cei de la România Liberă au publicat un... basm de adormit copii, pentru că tot articolul se bazează doar pe nişte declaraţii ale unor oameni şi nu prezintă nici un document oficial sau vreun act al serviciilor secrete prin care să-şi probeze cele scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe