Sparle si soparle

duminică, 17 iulie 2011

Sparle si soparle

• Scandalul din jurul ministrului Laszlo Borbely are ramificaţii... şi la Vâlcea. Firmele Apasco Măneciu şi Socot Târgu Mureş, acuzate în 2005 de ministrul Mediului de atunci ca „au furat banii pentru diguri", sunt cele care au obţinut, în 2011, cele mai multe lucrări hidrotehnice de la „Apele Române", cea de-a treia în top fiind Lescaci Com, implicată în scandalul Laszlo Borbely. Dosarul Apasco şi Socot, în care mai erau cercetate Aquaproiect şi Repcon Oradea, a fost declinat de procurorii DNA un an mai târziu, în 10 mai 2006, la mai multe parchete, printre care şi cel din Vâlcea. Conform unei informări transmisă de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii Parchetului Vâlcea ar fi trebuit să cerceteze mai multe fapte constatate de controlorii financiari din cadrul Camerei de Conturi Vâlcea, cu ocazia verificărilor făcute pe această temă în 2005 la direcţiile judeţene de ape, însă se pare că aceste cercetări... nu au mai avut loc.

• Primarul Romeo Rădulescu preferă... copii şi adolescenţii. Totuşi, vrem să excludem din start orice aluzii de pedofilie şi doar să punem următoarea întrebare: de ce edilul Râmnicului organizează conferinţe de presă cu tot felul de copii, asta în timp ce nu a mai ţinut o întâlnire cu presa locală de mai multe luni?

• Aşa cum anticipa „Ziarul de Vâlcea" în urmă cu şase luni, la începutul lunii august va avea loc şedinţa comisiei care va lua în discuţie eliberarea din închisoare a fostului primar Mircia Gutău. Potrivit juriştilor, sunt şanse foarte mari ca Mircia Gutău să fie eliberat, iar acest lucru nu poate decât să dea frisoane unor membri din PDL sau insomnii celor de la USL, având în vedere că fostul primar (chiar dacă nu poate să mai candideze) poate înclina covârşitor balanţa la alegerile locale din 2012 de la Râmnicu Vâlcea.

• Constructorul care ar trebui să reabiliteze viaductul „Cârligul mic" continuă să „frece menta" cu o dezinvoltură ieşită din comun. Valea Oltului a fost transformată în Valea Plângerii pentru şoferii care-şi macină nervii în orele de aşteptare. Nici după ce prefectul Petre Ungureanu a dispus măsuri urgente pentru deblocarea situaţiei, traficul nu s-a fluidizat. Toate instituţiile chemate la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de prefect au mimat că înţeleg situaţia şi că se vor implica în rezolvarea problemei. Firma din Maramureş continuă să sfideze, să-şi bată joc de miile de şoferi care tranzitează Valea Oltului. Un singur utilaj şi patru muncitori se fac că muncesc patru zile pe săptămână. Mai rămâne o singură soluţie: rezilierea contractului!

• Deputatul Cristian Buican va pleca în curând într-o excursie în străinătate sponsorizată cu generozitate de un om de afaceri vâlcean.

• Angajaţii de la Oltchim nu şi-au mai primit salariile de trei luni. În acest timp, liderii de sindicat Diculoiu şi Vâncea îl pupă-n „ms dos" pe Constantin Roibu şi-i cântă osanale prin secţiile combinatului. Decât să se arunce banii aiurea pe aşa-zisa retehnologizare de la Arpechim Piteşti, mai bine se plăteau salariile oamenilor care mai muncesc la Oltchim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe