Sparle si soparle

duminică, 3 iulie 2011

Sparle si soparle

• Eugen Scarlat, fostul director de la Distrigaz Sud Vâlcea şi actualul şef de la Centrul de Expoziţii Seaca Călimăneşti, dă dovadă că încă nu s-a „adaptat" noului post. Abia instalat în funcţie, omul vrea să aibă lângă el tot luxul din lume la noul job, altfel nu înţelegem de ce a trimis o adresă la Consiliul Judeţean Vâlcea în vederea alocării sumei... de 150.000 euro pentru birouri şi calculatoare. Suma este enormă, având în vedere că pentru cei vreo 15 angajaţi, suma minimă necesară pentru aceste dotări este de 20-30.000 de euro.

• Fostul bancher Dorin Dobrişan a lansat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, un atac fără precedent la adresa procurorilor DNA, pe care i-a acuzat de „fals şi rea-credinţă" . Dobrişan a prezentat dovezi ale nevinovăţiei sale şi s-a arătat convins că în spatele arestării sale se află o comandă de natură economică, venită din partea unui om de afaceri nemulţumit că fostul director de la Direcţia Apelor Olt nu „i-a pus pe tavă" anumite contracte de lucrări ale instituţiei. De altfel, acesta l-ar fi ameninţat telefonic în repetate rânduri că „are relaţii la DNA Piteşti". Dorin Dobrişan şi-a susţinut timp de patru ore pledoaria nevinovăţiei în faţa presei locale şi a comis şi unele greşeli, care vor fi taxate de către procurorii DNA. Avocatul Emil Parachiv a făcut parte din decor şi la propriu şi la figurat, neavând, cu această ocazie, o atitudine care să-l avantajeze pe Dorin Dobrişan.

• Cu câteva zile înainte de conferinţa de presă, organizată la Pensiunea Valentina din municipiu, Dorin Dobrişan s-a întâlnit cu un ziarist care l-a sfătuit „de bine". Acelaşi ziarist a pus mai multe întrebări-capcană, care nu-l vor ajuta deloc pe fostul director de bancă.

• Preotul Ion Predescu ne-a trimis pe adresa electronică a ziarului mai multe e-mail-uri de ameninţare, pe care le vom pune la dispoziţia Prea Sfinţitului Emilian Lovişteanul, înalta faţă bisericească care doreşte să-l vadă preot la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Râmnicu Vâlcea.

• Procurorii DNA au dispus de câteva luni ascultarea telefonului unui deputat vâlcean. Procurorii lucrează în tandem cu Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit diferenţe majore între cele precizate în declaraţia de avere de parlamentarul vâlcean şi situaţia reală. Concret, oamenii legii au identificat un cont cu suma de 4,5 miliarde lei pe numele unei rude foarte apropiate a politicianului, care nu a putut justifica provenienţa banilor. În acelaşi dosar mai este vizat şi administratorul unei societăţi de construcţii (cu sediul pe Platforma Chimică), care i-a construit o vilă deputatului cu pricina în buricul târgului. Deputatul este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe