S-a aprobat înfiinţarea unui Compartiment de primiri urgenţe la Spitalul Horezu

duminică, 17 iulie 2011

• În urma cererii deputatului Samoil Vîlcu la Ministerul Sănătăţii,

S-a aprobat înfiinţarea unui Compartiment de primiri urgenţe la Spitalul Horezu

În cursul lunii trecute, deputatul Samoil Vîlcu, secretar general al PDL Vâlcea, a cerut, prin intermediul unei interpelări, ministrului Sănătăţii, să se aprobe înfiinţarea unui Compartiment de primiri urgenţe la Spitalul Orăşenesc Horezu, judeţul Vâlcea. „Încă din anul 2009 reprezentanţii Spitalului Orăşenesc Horezu au demarat procedurile legale pentru a obţine de la Ministerul Sănătăţii acceptul de a înfiinţa un Compartiment de Primiri Urgenţe în cadrul acestei instituţii spitaliceşti.

Din discuţiile purtate cu responsabilii unităţii spitaliceşti a reieşit faptul că sunt îndeplinite toate condiţiile necesare funcţionării unui asemenea compartiment, în conformitate cu normele în vigoare, atât din punct de vedere al spaţiilor cât şi al dotărilor cu aparatură medicală. Avantajele sunt că orice urgenţă va fi rezolvată de medic specializat în medicină de urgenţă, iar medicul care este de gardă pe o anumită secţie, cum se întâmplă acum, se va ocupa doar de bolnavii pe care îi are. Având în vedere aspectele semnalate, aş dori, domnule ministru să-mi comunicaţi dacă este posibil ca într-un termen cât mai scurt acest Compartiment de primiri urgenţe al Spitalului Orăşenesc Horezu, din judeţul Vâlcea, să devină funcţional", se menţionează în interpelarea deputatului PDL.

Prin adresa nr. CSA 5116/8 iunie 2011, ministrul Cseke Atilla a trimis următorul răspuns: „Referitor la interpelarea dumneavoastră privind înfiinţarea unui compartiment de primiri urgenţe la Spitalul orăşenesc Horezu, judeţul Vâlcea, vă comunicăm faptul că a fost aprobată de către conducerea Ministerului Sănătăţii înfiinţarea acestei structuri".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe