Revoluţionarii “fără Revoluţie

duminică, 3 iulie 2011

• La întâlnirea cu prefectul Petre Ungureanu,

Revoluţionarii „fără Revoluţie" au cerut statului satisfacerea a 12 pretenţii materiale

Săptămâna trecută, prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, a participat la întâlnirea zonală între asociaţiile de revoluţionari din judeţele Olteniei şi reprezentanţii autorităţilor administraţiilor publice locale din Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Din partea autorităţilor centrale au fost prezenţi secretarul de stat de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, George Costin, şi preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989, senatorul Raymond Luca. Dintre reprezentanţii executivului în teritoriu, au participat la întâlnire prefectul judeţului Olt şi subprefectul judeţului Mehedinţi.

Scopul dezbaterilor a fost întărirea legăturilor între revoluţionari şi administraţiile centrale şi locale, precum şi crearea unui cadru pentru întâlniri viitoare, axate pe problemele ridicate de asociaţiile de revoluţionari. Acestea au vizat modul în care sunt aplicate în fiecare judeţ prevederile Legii nr. 341/2004 cu modificările şi completările ulterioare şi imaginea revoluţionarilor şi a Revoluţiei din Decembrie 1989. Concret, revoluţionarii au solicitat atribuirea în proprietate a 10.000 mp teren în extravilan şi 500 mp în intravilan, preschimbarea certificatelor de revoluţionar, asigurarea de locuri de veci, plata indemnizaţiilor reparatorii şi reţinerea cotei de 5,5% pentru sănătate, monumente ale eroilor Revoluţiei din 1989, asigurarea de sedii pentru organizaţiile revoluţionarilor, existenţa unei singure asociaţii de revoluţionari în fiecare judeţ, accesul la bilete de tratament, asigurarea transportului gratuit, accesul gratuit la medicamente şi răspunsuri la petiţii în termenul legal.

În intervenţia sa, prefectul Petre Ungureanu a subliniat că problemele ridicate de revoluţionarii vâlceni sunt cunoscute, iar o parte dintre ele rezolvate, amintind de existenţa monumentului Eroilor Revoluţiei pe domeniul public din vecinătatea Instituţiei Prefectului. În privinţa atribuirii unui sediu şi a suprafeţelor de teren prevăzute de lege, reprezentantul guvernului în judeţul Vâlcea a spus că acestea sunt în curs de rezolvare, menţionând că repartizarea unui sediu a fost întârziată de existenţa mai multor asociaţii de revoluţionari şi de anumite neînţelegeri dintre acestea, acest impediment nemaiexistând în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe