|vineri, septembrie 17, 2021
  • Follow Us!

Producătorul de baterii auto Rombat va lansa gama de produse heavy duty – Terra 

Producătorul de baterii auto Rombat va lansa gama de produse heavy duty – Terra

Producătorul de baterii auto Rombat SA anunţă lansarea celei mai noi game de produse heavy duty: TERRA. Evenimentul de lansare va avea loc marţi, 19 iulie, ora 12, la Centrul Rombat Râmnicu Vâlcea din str. Stolniceni nr. 83A. În cadrul evenimentului se vor prezenta proprietăţile noii game de baterii Rombat şi noutăţile pe care această gamă le aduce, precum şi ultimele investiţii şi rezultate ale companiei.

Pentru acest an, producătorul de acumulatori auto prognozează o cifră de afaceri de peste 321 de milioane de lei. Anul trecut, compania a depăşit bariera de două milioane de baterii vândute, ajungând la 2,13 milioane de unităţi. Pentru 2011, Rombat şi-a stabilit ca ţintă vânzarea a 2,26 milioane de acumulatori auto. Aproximativ 54% din producţia de la Bistriţa merge la export, în principal pe piaţa franceză, unde Rombat deţine o cotă de piaţă de 10%. Pe plan intern, Rombat ocupă 65% din piaţa totală şi 53% din segmentul after market.
Compania are sediul la Bistriţa şi deţine nouă centre logistice: două la Bucureşti şi câte unul la Brăila, Braşov, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea şi Râmnicu Vâlcea.

Alte informaţii generale despre Rombat: lider pe piaţa românească de baterii auto din anul 1997; capacitatea de producţie este de peste 2,3 milioane de baterii pe an; numărul total al angajaţilor este de 675 de persoane (din care 102 lucrează în locaţia de valorificare a plumbului din baterii-deşeu); în plus, compania a dezvoltat o reţea de service care cuprinde aproximativ 100 de reprezentanţe la nivel naţional; acreditată în calitate de furnizor regional în panelul Renault, ca furnizor unic Dacia, din 1996, furnizor PSA Peugeot din Slovacia din 2008 iar din 2011, furnizor pentru fabrica Nissan Sankt Petersburg din Rusia. (Octavian Avram)

Leave a Response