|marți, septembrie 28, 2021
  • Follow Us!

Primăria a dat gratuit către MDRT două terenuri în Ostroveni pentru construirea de grădiniţe 

• După ce consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat,

Primăria a dat gratuit către MDRT două terenuri în Ostroveni pentru construirea de grădiniţe

Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a adoptat Hotărârea nr. 170/2011 privind aprobarea transmiterii în folosinţă a terenului pentru execuţia a două grădiniţe cu program prelungit prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Astfel, în vederea realizării unei grădiniţe cu program prelungit, s-a transmis în folosinţă gratuită, liber de sarcini, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe toată durata de realizare a investiţiei, terenul în suprafaţă de 1.210 mp, situat pe Aleea Teilor din Ostroveni. De asemenea, consilierii locali au mai fost de acord să transmită în folosinţă gratuită tot MDRT terenul în suprafaţă de 3.012 mp, situat pe strada Ostroveni (zona locuinţelor sociale).

Luna trecută, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a 15 creşe şi grădiniţe în judeţul Vâlcea. Acestea vor fi construite prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, subprogramul „Modernizarea localităţilor româneşti. Cele 15 grădiniţe şi creşe vor fi construite în 14 localităţi din Vâlcea: Drăgăşani, Zătreni, Tomşani, Costeşti, Horezu, Goleşti, Bălceşti, Băile Govora, Galicea, Berbeşti, Mihăeşti, Băile Olăneşti, Nicolae Bălcescu şi Râmnicu Vâlcea. Valoarea estimată maximă pentru acest pachet este de 12,8 milioane lei (3,1 milioane euro) fără TVA. Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Obiectivele de investiţii au fost stabilite în funcţie de propunerile înaintate de autorităţile publice locale şi în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevăzute de legislaţia în vigoare.

Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe sau grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii şi sunt puse la dispoziţie de MDRT. Autorităţile publice locale beneficiare ale investiţiilor sunt cele care identifică terenul pe care vor fi amplasate construcţiile. De asemenea, tot ele vor realiza, la finalizarea investiţiei, dotările tehnico-edilitare.

Leave a Response