Prefectul Ungureanu vrea ca bisericile să rămână deschise pe timp de caniculă

miercuri, 13 iulie 2011

• Pentru ca vâlcenii să se poată adăposti în caz de nevoie,

Prefectul Ungureanu vrea ca bisericile să rămână deschise pe timp de caniculă

Luni, 11 iulie, prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a verificat modul în care sunt puse în aplicare prevederile Planului de măsuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei, aprobat în şedinţa CJSU din 10 iunie a.c. În acest scop, a analizat situaţia prezentă împreună cu şefii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma analizei a rezultat că nu s-au înregistrat cazuri de lipotimie în spaţii publice, ambulanţele sunt pregătite să intervină iar inspectorii de muncă nu au constatat nereguli în această perioadă dominată de temperaturi ridicate.
Pentru protecţia populaţiei există trei puncte special amenajate în Piaţa Centrală, Piaţa Nord şi Piaţa Ostroveni, care dispun de spaţii răcoroase, apă şi personal medical.

Prefectul a insistat pe aplicarea în instituţiile publice a OG 99/29.06.2000 privind măsurile pentru protecţia personalului în perioade cu temperaturi extreme şi a dispus, de asemenea, verificarea ştrandurilor şi piscinelor de către o echipă mixtă. Aceasta va avea în componenţă reprezentanţi ai Corpului de Control al prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii de Mediu, Gărzii Financiare şi Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor.
Totodată, reprezentantul executivului în judeţ va face personal demersuri la Arhiepiscopia Râmnicului pentru ca lăcaşele de cult să rămână deschise pe timp de caniculă, astfel încât cetăţenii să se poată adăposti în caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe