O reţea de vânzători fictivi de autoturisme, cu ramificaţii în Vâlcea, anihilată de DIICOT

miercuri, 20 iulie 2011

O reţea de vânzători fictivi de autoturisme, cu ramificaţii în Vâlcea, anihilată de DIICOT

11 vânzători fictivi online de autoturisme au fost identificaţi în cadrul unei anchete privind păgubirea a 42 de persoane cu peste 50.000 de euro, anunţă Mediafax. Păgubiţii transferaseră bani pentru a-şi cumpăra maşini, pe un site clonat al Western Union. Cei 11 suspecţi de vânzare fictivă a unor autoturisme pe site-uri de profil au fost identificaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu, au făcut 14 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Mureş, Cluj, Vâlcea şi în Bucureşti, pentru a-i prinde pe suspecţi. Aceştia sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice, iar începând cu anul 2010, au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.
Pentru inducerea în eroare a potenţialilor cumpărători, suspecţii au afişat preţuri atractive şi au determinat mai multe persoane să efectueze transferuri de bani prin sistemul Western Union. Cumpărătorii trebuiau să facă dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achiziţia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat să depună suma de bani pe numele lor şi să trimită o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea codul de control al transferului.

În cazul în care părţile vătămate nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, după accesare, le direcţiona pe un site de phishing (site care, deşi conţinea cuvintele Western Union, nu aparţinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului).
Odată intraţi în posesia acestui cod de control, membrii grupării au falsificat cărţile de identitate ale victimelor, prezentându-se cu acestea la ghişeele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, cu documente de identitate falsificate.
Până în prezent au fost audiaţi 42 de păgubiţi, prejudiciul depăşind 50.000 de euro, şi au fost identificaţi 11 membri ai grupării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe