Nu vă lăsaţi înşelaţi cu false bijuterii!

duminică, 24 iulie 2011

Nu vă lăsaţi înşelaţi cu false bijuterii!

O modalitate ingenioasă de înşelare a participanţilor la trafic, ce tranzitează Valea Oltului pe DN 7, este aceea cunoscută de poliţişti sub denumirea generică "Ştiftul".
Un "ştift" este o bijuterie confecţionată dintr-un aliaj comun de culoare galbenă, care imită o bijuterie din metal nobil (aur) şi care este ştanţată, pentru a induce în eroare şi crea iluzia că este veridică.

Persoanele care comit acest gen de fapte, sunt, de cele mai multe ori, etnici rromi, au o ţinută vestimentară decentă şi folosesc pentru deplasare autoturisme înmatriculate în străinătate. Autovehiculele sunt oprite pe marginea străzii, de cele mai multe ori cu capota ridicată, iar escrocii fac cu mâna participanţilor la trafic pentru a opri şi a le acorda ajutor. Cei care cad în plasa acestora sunt ademeniţi cu bijuteriile pe care aceştia le poată şi pe care se arată dispuşi să le dea în schimbul unor sume de bani modice, necesare unor reparaţii la autoturisme.

Pe raza judeţului Vâlcea, locul cel mai predispus comiterii unor astfel de fapte este sectorul DN7 care tranziteză localitatea Câineni.
Pentru contracararea acestui fenomen, poliţiştii vâlceni au organizat, de la începutul acestui an, 12 acţiuni preventive, care au avut ca rezultat aplicarea unui număr de 41 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 lei şi au întocmit două dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Întrucât combaterea acestui fenomen reprezintă o prioritate pentru oamenii legii, aceştia fac apel la conducătorii auto să sesizeze, prin intermediul numărului de urgenţă 112, prezenţa în trafic a acestor escroci, imediat ce îi observă, pentru a putea fi identificaţi şi a se dispune măsurile legale împotriva lor.
Cazuistica existentă ne arată, din păcate, că cei mai mulţi cetăţeni semnalează prezenţa în trafic a acestor persoane abia după ce le-au căzut victime şi au constatat că au fost înşelaţi, făcând astfel dificilă misiunea oamenilor legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe