Echipele FC Oltchim şi Damila s-au calificat

duminică, 24 iulie 2011

• Fotbal, Cupa României

Echipele FC Oltchim şi Damila s-au calificat

• FC Ghecon a reuşit să ducă meciul în prelungiri şi lovituri de la 11 metri chiar dacă se afla la reunirea din această vară

Stadionul Municipal din Drăgăşani a găzduit meciul de Cupa României dintre FC Damila Măciuca şi FC Ghecon Lăpuşata şi echipa considerată gazdă părea mare favorită, mai ales că pentru oaspeţi era „reunirea" lotului din această vară. Spectatorii aşteptau, probabil, un galop de sănătate din partea formaţiei antrenată de Gabriel Mangalagiu dar au asistat la un meci echilibrat, tipic pentru această competiţie în care practic se putea întâmpla orice. Prima repriză a fost bogată în faze de poartă şi nu au lipsit golurile. Scorul a fost deschis de Albinaru, pentru Damila dar Ciortan a egalat şi a stabilit scorul la pauză, 1-1. Şi partea a doua a întâlnirii a fost plină de evenimente. Meciul a fost întrerupt mai bine de o jumătate de oră după ce Drăgăşaniul a fost lovit de o furtună puternică. De marcat nu s-a mai marcat şi partida s-a dus în prelungiri. În ciuda eforturilor mari făcute de fotbalişti, egalitate a fost şi după cele două reprize de prelungiri şi calificarea avea să fie jucată la loteria loviturilor de la 11 metri. FC Ghecon Lăpuşata a avut ghinion cu carul. A reuşit să înscrie numai Nica şi au ratat Ciortan, Rusescu şi Roşoagă. De partea cealaltă, a ratat Rădoi dar au punctat Ioniţă, Stanca şi Pârvulescu şi Damila s-a calificat în faza următoare a competiţiei.

Oltchim, calificare cu emoţii

Cealaltă formaţie vâlceană care a jucat în această fază a competiţiei, FC Oltchim, s-a deplasat pe terenul echipei argeşene, FC Rucăr. Pe un teren dificil, elevii lui Ion Lazăr au dominat cele 90 de minute dar nu au reuşit să înscrie în timpul regulamentar şi meciul a avut nevoie de prelungiri. Go9lul calificării a venit abia în minutul 98, atunci când Ilie Smeadă a fructificat excelent o pasă venită de la Despoiu. Tehnicianul chimiştilor a mizat la Rucăr pe următoarea formaţie: Vlădoi - Moldoveanu, Cocărăscu, Onofrei, Nania, Borţa (Despoiu), I. Stoica, B. Preda, Dănuleţ (Smeadă), Tomescu (Culcescu), Răcăreanu.

Damila-Oltchim pe 3 august

Următoarea fază a Cupei României va avea loc pe 3 august şi cel mai probabil se vor afla faţă în faţă Damila Măciuca şi FC Oltchim Râmnicu Vâlcea. Partida va fi organizată tot de Damila şi se va disputa la Drăgăşani pentru că baza sportivă de la Măciuca este în plin process de modernizare. Peste un tur în cursă vor intra şi echipele din Liga a II-a şi formaţia care va obţine calificarea are mari şanse să joace cu gruparea din Zăvoi, CS Municipal. În ediţia trecută a Cupei României, Damila Măciuca a foist formaţia vâlceană cu cel mai lung parcurs, fiind eliminată de Alro Slatina, care era ultimul obstacol înainte de întâlnirea cu o echipă din primul eşalon. În turul III al Cupei României au obţinut calificarea următoarele echipe: Concordia II Chiajna (Ilfov), Minerul Iacobeni (Iaşi), Luceafărul M. Eminescu (Botoşani), Voinţa Ion Creangă (Neamţ), FC Gîrceni (Vaslui), CSM Focşani (Vrancea), CS Naţional Goleşti (Vrancea), CSO Plopeni (Prahova), Viticultorul Breaza (Prahova), Fortino Ianca (Brăila), CS Eforie (Constanţa), Viitorul Chirnogi (Călăraşi), Inter Clinceni (Ilfov), Olimpia Sân Petru (Braşov), Gloria Corneşti (Dâmboviţa), FC Oltchim Rm. Vâlcea (Vâlcea), Damila Măciuca (Vâlcea), Turris Tr. Măgurele (Teleorman), FCM Alexandria (Teleorman), Recolta Danceu (Mehedinţi), Nova Mama Mia Becicherecu Mic (Timiş), Luceafărul II Oradea (Bihor), AS Europa Alba Iulia (Alba), Someşul Oar (Satu Mare), Unirea Dej (Cluj), Unirea Floreşti (Cluj), Gloria II Bistriţa (Bistriţa-Năsăud), AFC Odorheiu Secuiesc (Harghita), FC Curciu (Sibiu), Voinţa Livezile (Bistriţa-Năsăud), 
Rapid Dumeşti (Iaşi), AS Viteazul Sinoe Mihai Viteazu (Constanţa), Energia Craiova (Dolj), CSM Moineşti (Bacău), Prahova Tomşani 2010 (Prahova), AS Zmeii Ogrezeni (Giurgiu), Ralbex Turcineşti (Gorj) şi Millenium Giarmata (Timiş).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe