Doar 54% din elevii vâlceni au promovat examenul de Bacalaureat

duminică, 3 iulie 2011

• Cele mai slabe rezultate din istorie

Doar 54% din elevii vâlceni au promovat examenul de Bacalaureat

Procentul de promovabilitate în sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2011 este, în judeţul Vâlcea, de 54,41%. „Din cei 4.749 de elevi care au susţinut probele, au reuşit să promoveze examenul 2.584 de candidaţi, corespunzând unui procent de 54,41%. Aşa cum prognozasem, procentul va fi de sub 60% în acest an pe judeţ", a declarat inspectorul general al ISJ Valcea, prof. Gabriela Ene. Trebuie să menţionăm că în cursul anului trecut, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat al elevilor vâlceni a fost de 75,66%, iar în 2009 acesta a fost de 92%.

„Am avut un procent de promovabilitate pe licee între 5,41% la Grupul Industrial «Nicolae Pleşoianu» din municipiu, până la 100% la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. Pe locurile doi şi trei la promovabilitate după Liceul de Artă s-au situat Colegiul Naţional «Alexandru Lahovari» şi Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân», din Râmnicu Vâlcea", a precizat Gabriela Ene.
Patru elevi au fost eliminaţi în timpul probelor din cauza încercărilor de a copia. Râmnicu Vâlcea a fost printre singurele centre din ţară care nu a avut camere video montate în sălile de examinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe