Deputatul Aurel Vlădoiu continuă să fie în mijlocul comunităţilor din zona Horezu

duminică, 24 iulie 2011

Deputatul Aurel Vlădoiu continuă să fie în mijlocul comunităţilor din zona Horezu

Deşi România nu a reuşit nici până în acest moment să iasă din criză, iar PSD, partidul din care face parte, se află în Opoziţie, social-democratul Aurel Vlădoiu, deputatul colegiului uninominal Horezu, se zbate, alături de primarii şi comunităţile din vestul judeţului, să găsească soluţii pentru finalizarea investiţiilor începute şi demararea altora noi.

La Cernişoara, se lucrează intens la proiectul pe Măsura 3.2.2.

În această perioadă, deputatul Aurel Vlădoiu şi-a intensificat vizitele în teritoriu, încercând să pună umărul la rezovarea problemelor importante din zona pe care o reprezintă în Parlament. În ultimele zile, spre exemplu, parlamentarul PSD s-a întâlnit cu Mihai Ionescu, primarul din Cernişoara, dar şi câţiva dintre locuitorii comunei, discuţiile dintre ei referindu-se în special la stadiul lucrărilor derulate prin PNDR - Măsura 3.2.2. Aurel Vlădoiu şi Mihai Ionescu au vizitat câteva dintre obiectivele prinse în acest proiect integrat, constatând că investiţiile sunt în grafic, iar populaţia este mulţumită de calitatea acestora. Cei doi social-democraţi au mers apoi la Căminul Cultural din satul Cernişoara, care se află într-un proces de recondiţionare şi reconsolidare. În aceeaşi zi, aleşii PSD au vizitat locaţia aleasă de CL şi comunitate pentru amenajarea unei noi troiţe şi a unei fântâni.

Tur al investiţiilor începute la Barbatesti

Deputatul Aurel Vlădoiu a luat la pas şi comuna Bărbăteşti. Împreună cu primarul Constantin Banacu, parlamentarul a făcut un tur al investiţiilor începute în această localitate, începând şi aici tot cu lucrările derulate prin Măsura 3.2.2. a PNDR. „Ca şi la Cernişoara, la Bărbăteşti, lucrările privind modernizarea drumurilor, introducerea utilităţilor, avansează. În anumite zone, se lucrează deja la rigole. Am mai fost la Căminul Cultural, a cărui modernizare, la fel, a intrat pe ultima sută de metri. Am văzut grădiniţa, centrul medico-social. E o problemă, în schimb, cu lucrările la baza sportivă, prinsă pe o finanţare prin Ordonanţa 7. Constructorul s-a apucat de lucrări, sunt intr-un stadiu avansat, dar nu şi-a primit banii. Asta din cauză că Guvernul actual a blocat banii pe acest program. Mă voi duce la Bucureşti să-i pistonez din nou pe cei de care depinde deblocarea acestei situaţii, dacă e cazul chiar şi pe premierul Emil Boc. Ce mă îngrijorează şi mai tare este faptul că Bărbăteşti nu este singura localitate care se află în această situaţie. Şi în cazul comunelor Buneşti, Stoeneşti, Slatioara, Guvernul s-a angajat să contribuie la finanţarea lucrărilor la bazele sportive prinse pe Ordonanţa 7; constructorii s-au apucat de treabă, au ajuns într-un stadiu avansat, dar când a fost vorba să li se deconteze lucrările, Guvernul a ridicat din umeri", a explicat social-democratul.

Sprijin pentru salvarea unei biserici din Stoeneşti

În comuna Stoeneşti, deputatul Aurel Vlădoiu şi primarul Ion Mateescu au urmărit modul în care se execută lucrările de asfaltare a drumului judetean Stoenesti- Dobriceni. De asemenea, au discutat cu cetăţenii, care au cerut sprijin pentru salvarea bisericii, aflată în pericol de prăbuşire. „Acolo, soluţia - cum a propus şi domnul primar Ion Mateescu - este construirea unui zid de sprijin, care să împiedice terenul să o ia la vale, cu tot cu biserică. Le-am promis oamenilor că îi voi ajuta cu betonul necesar pentru realizarea acestui zid de sprijin. Cu ce ajut eu, cu ce ajută primarul Ion Mateescu, vom rezolva această problemă", a mai afirmat deputatul, detaliind câteva dintre problemele celor pe care îi reprezintă în Parlament.

Guvernul nu a plătit nici până acum lucrările pentru baza sportivă din Buneşti

O altă localitate vizitată în aceste zile de prim-vicepreşedintele PSD Vâlcea a fost Buneştiul. Cu această ocazie, Aurel Vlădoiu a luat la pas ultimele uliţe asfaltate de primarul Viorel Radi şi şi-a notat câteva date în legătură cu proiectele de viitor ale colegului său. „La ora actuală, la Buneşti, cea mai mare problemă, cum spuneam, e cu decontarea lucrărilor deja executate la baza sportivă. Constructorul a abandonat lucrările pentru că nu şi-a primit banii, dar eu sper ca Guvernul să înţeleagă că trebuie să-şi respecte angajamentele asumate în ceea ce priveşte derularea investiţiilor pe Ordonanţa 7. (...) Voi face tot ceea ce-mi stă în putere să-i ajut pe primarii din zona Horezu, pentru că problemele lor şi ale comunităţilor pe care aceştia le conduc sunt şi ale mele. Dacă ei suferă, sufăr şi eu. (...) Sigur că, după ce PSD va intra la guvernare, voi putea face mai multe lucruri pentru colegiul Horezu, dar până va veni acel moment, trebuie să ne descurcăm cum putem", a mai precizat deputatul Vlădoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe