|sâmbătă, septembrie 18, 2021
  • Follow Us!

Demersuri făcute pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Oltului-DN7 

În urma semnalelor trase de Ziarul de Vâlcea, prefectul Petre Ungureanu s-a autosesizat

Demersuri făcute pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Oltului-DN7

În cadrul demersurilor făcute pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Oltului-DN7-în timpul lucrărilor la Viaductele Cârligu Mic şi Râul Vadului, prefectul Petre Ungureanu a convocat marţi o întâlnire de lucru.
Prefectul şi subprefectul judeţului, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea şi consilierii de specialitate din Instituţia Prefectului au discutat cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR)-Direcţia Regională Craiova, Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea precum şi ai constructorului, în vederea stabilirii unor măsuri urgente care să elimine sincopele actuale din circulaţia rutieră pe zona în cauză.

Conducerea Instituţiei Prefectului şi cea a IPJ Vâlcea au luat în considerare nemulţumirile conducătorilor auto care în situaţia actuală sunt blocaţi mai mult timp în trafic, precum şi faptul că termenele iniţiale de finalizare a lucrărilor au fost depăşite. Ca urmare, au atenţionat constructorul şi autoritatea contractantă(CNADNR) asupra necesităţii unor măsuri urgente pentru eliminarea disfuncţionalităţilor în derularea acestui contract şi, implicit, a disconfortului celor care tranzitează Valea Oltului.
În acest sens, autoritatea contractantă a anunţat penalizarea constructorului pentru depăşirea termenelor şi faptul că i-a solicitat acestuia un grafic realist de execuţie a lucrărilor, pe faze tehnologice. S-a luat, de asemenea, în considerare posibilitatea de a se lucra în două schimburi.

Ţinând cont că până în octombrie se va circula pe un singur fir, conducerea Instituţiei Prefectului şi a Poliţiei Rutiere face un apel la publicul interesat să ia în calcul variantele ocolitoare. De altfel, în urma discuţiilor s-a decis demararea unei campanii de informare a cetăţenilor, prin mass-media, cu privire la condiţiile de călătorie pe Valea Oltului. O nouă întâlnire, în aceeaşi formulă instituţională, va avea loc în 19 iulie, la punctele de lucru.

Cititi articolul publicat luni, 11 iulie, de Ziarul de Valcea:

https://www.ziaruldevalcea.ro/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=10617

Un constructor neserios afectează grav transportul internaţional pe Valea Oltului

Tiberiu Pîrnău

Circulaţia pe Valea Oltului este la această dată infernală datorită neseriozităţii totale a constructorului, care a câştigat licitaţia de consolidare a viaductului „Cârligul Mic” (finanţare din fonduri europene). Săptămâna trecută, şoferii care au avut nefericita inspiraţie să parcurgă acest traseu s-au văzut nevoiţi să stea la cozi kilometrice, timp de o oră jumătate (medie/şofer). Şi asta datorită unor lucrări efectuate cu viteza melcului de patru muncitori pripăşiţi pe meleaguri vâlcene de o firmă din Baia Mare. Un singur utilaj (!!!) lucrează la ora actuală la reabilitarea acestui viaduct de importanţă vitală pentru transportul rutier european.

În acest timp, directorul de la Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu, dă din umeri şi spune că vina nu-i aparţine, iar Poliţia Rutieră Vâlcea ne conturează o imagine de viitor, cu-adevărat de coşmar, prin intermediul unui comunicat de presă sec şi cu ton deosebit de cinic: „Începând cu data de 07 iulie a.c., pe D.N. 7(E 81), în judeţul Vâlcea, la km. 200+615 m., se vor execută lucrări de refacere şi protecţie pe toată lungimea viaductului ,,Cârligu Mic” (636m). În urma acestei situaţii, se vor institui restricţii de circulaţie în zonă, cu respectarea semnalizărilor în vigoare, circulaţia urmând să se desfăşoare alternativ, pe câte un sens, folosindu-se semnalizarea cu semafor, iar în cazul în care coloanele de autovehicule depăşesc lungimea de un kilometru se utilizează semnalizarea cu piloţi de circulaţie. Restricţiile de circulaţie se aplică până la data de 15 noiembrie a.c., pe toată durata zilei. Rugăm participanţi la trafic ca în cazul în care vor circula pe acest traseu, să circule preventiv şi să-şi rezerve o perioadă mai mare de timp pentru parcurgerea acestui tronson de drum.”

Stimaţi şoferi, aţi citit bine: calvarul de pe Valea Oltului va continua până la iarnă pentru că aşa vor muşchii unor oficiali guvernamentali, care nu se încumetă să le dea un şut în partea dorsală şmecherilor de la Baia Mare (sau de unde or fi ei!), care-şi bat joc cu o nonşalanţă înfiorătoare de şoferii care tranzitează Valea Oltului. Considerăm că este cazul ca prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, să intervină la Ministerul Transporturilor cu o informare referitoare la această situaţie deranjantă, chiar strigătoare la cer.
Licitaţia trebuie repusă pe tapet pentru ca o firmă serioasă, cu expertiză în domeniu, să se apuce de treabă. Cu siguranţă că această lucrare va putea să fie realizată în maximum trei luni şi nu cinci, aşa cum se conturează acum o perspectivă deosebit de sumbră.

Leave a Response