Activităţi preventive desfăşurate de Biroul de Poliţie Transporturi

duminică, 10 iulie 2011

Activităţi preventive desfăşurate de Biroul de Poliţie Transporturi

În săptămâna care a trecut, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie transporturi subordonate au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare au fost patrulate 38 de trenuri şi 28 de staţii, au fost depistaţi 81 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 491 lei, au fost efectuate 10 controale, au fost constatate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 200 lei.

La data de 06 iulie a.c., poliţiştii de la Postul de Poliţie T.F. Govora au fost sesizaţi telefonic de către Şeful Districtului L.12 Popeşti, despre faptul că autori neidentificaţi au sustras, de la linia nr. 6 a Staţiei C.F. Copăceni, o contraşină şi componentele aferente asigurării acesteia. Investigaţiile efectuate cu operativitate de către poliţişti au dus la identificarea principalilor suspecţi, respectiv Gheorghe B., de 23 ani, din oraşul Băbeni şi Elvis S., de 21 ani, din comuna Copăceni, iar contraşina a fost recuperată şi predată Districtului C.F. Popeşti. Cercetările în cauză sunt continuate de către poliţiştii de la Postul de Poliţie Transporturi Govora în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei şi luării măsurilor legale ce se impun.
Joi, în jurul orei 18.30, poliţiştii de la Postul de Poliţie TF Călimăneşti au fost sesizaţi despre faptul că în trenul personal nr. 2463, care se deplasează pe ruta Rm. Vâlcea - Podu Olt, în apropierea P.O. Păuşa, judeţul Vâlcea, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane, având ca urmare vătămarea corporală a uneia dintre acestea.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi după efectuarea de verificări au stabilit faptul că trei tineri l-au agresat pe Mihai C., de 40 ani, din oraşul Călimăneşti, deoarece acesta le atrăsese atenţia să nu mai fumeze în compartimentul vagonului în care se aflau. Victimei i-au fost produse leziuni în zona feţei, a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, pentru acordarea de îngrijiri medicale, diagnosticul comunicat de cadrele medicale fiind traumatism facial - fractură de piramidă nazală. Acesta a fost internat ulterior în spital pentru efectuarea de investigaţii suplimentare. Cu sprijinul poliţiştilor din Călimăneşti s-a reuşit depistarea şi identificarea celor trei autori, respectiv Constantin B., de 32 ani, Constantin A., de 25 ani, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea şi Gabriel A., de 26 ani, din comuna Teremia Mare, judeţul Timiş. În situaţia în care victima va formula plângere penală, urmează să se efectueze cercetări faţă de autori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în funcţie de numărul de zilele de îngrijiri medicale ce vor fi acordate victimei, se va stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de la Postul T.F. Călimăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe