|sâmbătă, septembrie 18, 2021
  • Follow Us!

Activităţi în vederea reducerii riscului rutier pe drumul DN 7 (E 81) 

• „Lucrările” de la viaductul Cârligu Mic continuă să creeze probleme şoferilor

Activităţi în vederea reducerii riscului rutier pe drumul DN 7 (E 81)

În conformitate cu ,,Planul de măsuri privind reducerea riscului rutier pe Drumul Naţional 7,, în perioada 15 iunie – 15 septembrie a.c., în judeţul Vâlcea se desfăşoară acţiuni în trafic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe această arteră. Astfel, în intervalul 04 – 10 iulie a.c., pe D.N.7 au fost aplicate 329 sancţiuni contravenţionale, dintre care 221 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1777/2004, 37 pentru defecţiuni tehnice minore, iar 5 au fost pentru neutilizarea luminii de întâlnire pe drum european.

Au fost reţinute în vederea suspendării 15 permise de conducere, 8 dintre acestea fiind pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a regimului legal de viteză prevăzut pe respectivul sector de drum, 5 pentru depăşire neregulamentară şi 2 pentru consum de alcool(peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat). De asemenea, pentru defecţiuni tehnice au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare, 5 pentru defecţiuni tehnice şi 3 pentru inspecţie tehnică periodică expirată. În perioada analizată pe D.N.7, pe sectorul de drum care tranzitează judeţul Vâlcea, a avut loc un singur accident rutier soldat cu o victimă şi s-au produs 7 tamponări, iar prezenţa poliţiştilor rutieri a fost solicitată prin 11 apeluri pe numărul unic 112.
Reamintim conducătorilor auto că pe D.N. 7(E 81), în judeţul Vâlcea, la km. 200+615 m., se execută lucrări de refacere şi protecţie pe toată lungimea viaductului ,,Cârligu Mic” (cca. 636m). Astfel, începând cu data de 07 iulie a.c., pe acest tronson de drum se instituie restricţii de circulaţie, cu respectarea semnalizărilor în vigoare. Circulaţia se desfăşoară alternativ, pe câte un sens, folosindu-se semnalizarea cu semafor, iar în cazul în care coloanele de autovehicule depăşesc lungimea de un kilometru se utilizează semnalizarea cu piloţi de circulaţie. Restricţiile de circulaţie se aplică până în luna noiembrie, pe toată durata zilei.

SVSU Călimăneşti a câştigat concursul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă

În data de 12.07.2011, începând cu ora 08.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat „Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi serviciilor private pentru situaţii de urgenţă” – etapa interjudeţeană.
La această competiţie au participat şase echipe ale serviciilor private din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Prahova şi Vâlcea şi patru ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Dolj şi Vâlcea
În urma desfăşurării concursurilor au fost desemnate câştigătoarele SVSU Călimăneşti din judeţul Vâlcea şi SPSU din judeţul Argeş. SPSU al SC Oltchim SA a obţinut locul II la probele „Ştafeta 4X100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”. Câştigătorii, atât de la serviciile voluntare cât şi de la cele private, vor participa la faza naţională.

Activităţi preventive desfăşurate de poliţiştii din municipiul Râmnicu Vâlcea

La data de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică împreună cu cei de la Biroul Rutier au organizat acţiuni preventive, atât la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, cât şi în zona rurală arondată, acestea vizând menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, identificarea persoanelor care comit fapte de natură penală sau contravenţională, precum şi prevenirea evenimentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost controlate 124 de autovehicule, legitimate 145 persoane şi aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.890 lei. Oamenii legii au mai constatat şi 8 infracţiuni dintre care 2 la regimul rutier. Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Poliţiştii anunţă continuarea acţiunilor de acest gen şi extinderea lor la nivelul întregului judeţ.

Transportul de material lemnos, în atenţia Poliţiei

La data de 12 iulie a.c., în intervalul orar 05.00-08.00, poliţiştii din oraşul Brezoi, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Voineasa au organizat şi desfăşurat, pe D.N. 7A, în oraşul Brezoi, activităţi de verificare a legalităţii transportului de material lemnos. Cu această ocazie au fost controlate 10 autovehicule, legitimate 47 de persoane, aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.000 lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 4 m.c. lemn de foc, care a fost predată organelor silvice în vederea valorificării.

Mopedişti, atenţie în trafic!

Numai în cursul zilei de marţi, în judeţul Vâlcea s-au produs două accidente rutiere în care au fost implicate mopede, iar într-unul din cazuri conducătorul acestuia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în jurul orei 14.20, în oraşul Băile Olăneşti, a avut loc un accident soldat cu rănirea gravă a unui conducător de moped. Vasile M., de 65 ani, din Băile Olăneşti, în timp ce conducea un moped neînregistrat pe strada Bradului din Olăneşti, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a căzut pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a mopedistului, diagnosticat cu: traumatism cranio-cerebral minor, traumatism toracic cu fracturi costale. Victima a fost transportată la spital unde a şi rămas internată pentru efectuarea de investigaţii suplimentare. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Tot marţi, în jurul orei 21.15, pe D.J. 647, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a 2 persoane. Astfel, Ion R., de 49 ani, din comuna Galicea, în timp ce conducea un moped pe D.J. 647, circulând din direcţia Băile Govora către Mihăeşti, datorită consumului de alcool şi a neatenţiei, a pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă la stânga, după care s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil. În urma impactului a rezultat rănirea corporală gravă a Marianei A., pasageră pe moped, care a fost diagnosticată cu: traumatism toracic şi fracturi costale, precum şi a conducătorului de moped, diagnosticat la rândul lui cu: contuzie coloană cervico-toracală. Ion R. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De la începutul anului şi până în prezent în judeţ s-au înregistrat 25 accidente produse din vina mopediştilor, accidente soldate cu un mort, 8 răniţi grav şi 18 răniţi uşor.

Leave a Response