Acţiuni, proiecte şi programe derulate de Direcţia de Sport şi Tineret Vâlcea

miercuri, 20 iulie 2011

Acţiuni, proiecte şi programe derulate de Direcţia de Sport şi Tineret Vâlcea

În zilele de 22 şi 23 iulie, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vâlcea va desfăşura un amplu program de animaţie, adresat tinerilor care sunt prezenţi acum în taberele din subordine. Acest program se va desfăşura conform graficului şi va cuprinde: demonstraţie de dans modern, cursuri de dans modern şi karaoke. Nu putem trece cu vederea eforturile depuse de administratorii taberelor domnii Prună Mihai, Dan Darlea şi doamna Siminea Elena, care în ciuda faptului că dispun de un numar de oameni destul de limitat în administraţie, au făcut în aşa fel ca toată lumea să se simtă bine, iar taberele să funcţioneze fără incidente tenhice sau de altă natură.

Pe de altă parte rămânând în sfera programelor de tineret, putem afirma că de la începutul lunii au avut loc mai multe acţiuni care au vizat petrecerea timpului liber şi schimbul de experienţă. Vom reda pe scurt evenimentele cele mai semnificative: în cadrul proiectului "Cultura în vacanţă" a fost derulată acţiunea "Prieteni de pretutindeni" de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, în data de 08.07.2011 în Centrul de Agrement Cozia, în parteneriat cu Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică. Tinerii voluntari Frederic Espi şi Thomas Decarry veniţi din Franţa prin Programul Serviciul European de Voluntariat în cadrul unui proiect al Forumului Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică, i-au învăţat jocuri noi cu mingea pe tinerii aflaţi în Centrul de Agrement Cozia. La rândul lor şi tinerii noştri i-au învăţat jocurile pe care le ştiau ei, au conversat şi au facut schimb de contacte".

Proiectul "Şcoala de orientare turistică şi alpinism" a fost derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea în parteneriat cu Clubul de Turism şi Ecologie Buila-Vânturăriţa, în perioada 17-19.06.2011, în Centrul de Agrement Căciulata. Cursurile au început cu descrierea elementelor cartografice pe care le conţin hărţile topografice - coordonatele geografice, coordonatele rectangulare, a urmat cu prezentarea unui model de hartă care este folosită în probele de orientare turistică. Domnul Vilcan Firmilian i-a învăţat pe tineri cum trebuie să facă „nodul semicabestan", care este un nod de asigurare folosit în coborârea în rapel dirijat, dar şi ce trebuie să conţină rucsacul tânărului care pleacă pe munte. Informaţiile au fost foarte importante şi primite cu interes, ţinând cont că în ultima perioadă tot mai mulţi tineri pleacă pe munte neechipaţi corespunzator. La sfârşitul cursului tinerii au participat la o probă de orientare turistică pentru a-şi verifica cunoştinţele învăţate, iar seara au participat la probe de alpinism - coborârea în rapel, perfecţionarea nodului semicabestan. Seara a fost specifică taberelor de munte - cantece folk la chitară, recitări de poezii şi prezentarea expediţiilor anterioare la care cei prezenţi au mai participat. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea a asigurat cazarea şi masa participanţilor în Centrul de Agrement Căciulata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe