100.000 de euro pentru bronzul de la europene

miercuri, 13 iulie 2011

Handbal feminin

100.000 de euro pentru bronzul de la europene

Handbalistele de la echipa naţională care au reuşit să câştige medaliile de bronz la Campionatul European din anul 2010 au avut parte de o surpriză plăcută din partea unuia intre sponsorii echipei naţionale. Tricolorele au primit un cec în valoare de 100.000 de euro, misiunea de a împărţi banii urmând să-i revină selecţionerului Radu Voina. "Eu nu stau bine la matematică. Nu mi-au plăcut calculele niciodată, o să aibă cine împărţi banii", a declarat selecţionerul care este antrenor principal şi la campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă recompensa vine la mai bine de şapte luni de la disputarea turneului final, triolorele s-au declarat mulţumite şi au promis că le vor aduce noi bucurii iubitorilor de handbal din România. "E mai bine mai târziu decît niciodată. Noi nu ne-am gîndit la bani, ne pare rău acum că nu am venit cu o medalie şi mai strălucitoare pentru a-i face pe sponsori să bage şi mai adânc mâna în buzunar", a declarat căpitanul echipei, Cristina Vărzaru. Cu prilejul ceremoniei care a avut loc la Bucureşti, s-a fixat şi obiectivul echipei pentru Campionatul Mondial care va avea loc în luna decembrie a acestui an, în Brazilia. Valentina Ardean Elisei şi compania vor încerca să se claseze în primele şapte echipe la final, loc care le-ar asigura calificarea directă la Jocurile Olimpice de anul viitor. În caz contrar, româncele vor trebui să treacă printr-un turneu de calificare, acolo unde adverarele pot fi din cele mai puternice.

Vor Cupa Mondială

Echipe naţională a României va participa din nou la cel mai puternic turneu amical disputat în Europa, Cupoa Mondială din Danemarca. Trupa antrenată de Radu Voina a reuşit să câştige ultimele două ediţii şi sunt şi de această dată favorite la calificare în finală. «Este numai o competiţie pregătitoare pentru Campionatul Mondial de handbal feminin. Nu ne interesează neapărat rezultatul final dar vrm să avem o comportare cât mai bună«, a spus selecţionerul Radu Voina.
Cupa Mondială se va derula între 20-25 septembrie, cu participarea doar pe bază de invitaţie a echipelor Norvegiei, României, Franţei şi Germaniei, care vor evolua în grupa A, respectiv a Suediei, Rusiei, Spaniei şi Danemarcei, în grupa B. Naţionala antrenată de Radu Voina va juca, în ordine, cu Franţa, Germania şi Norvegia.

Programul meciurilor este următorul:

20 septembrie: Franţa-România (ora 15.00), Spania-Suedia, Norvegia-Germania, Danemarca-Rusia
21 septembrie: Germania-România (ora 15.00), Rusia-Suedia, Franţa-Norvegia, Danemarca-Spania
22 septembrie: Franţa-Germania, Spania-Rusia, Norvegia-România (ora 19.00), Danemarca-Suedia.
Semifinalele vor avea loc în 24 septembrie, între primele două clasate din fiecare grupă (la orele 15.15 şi 17.15), iar a doua zi se vor disputa finala pentru medaliile de bronz (ora 16.30) şi cele de aur şi argint (18.30).
Ediţia din 2010 a fost câştigată pentru a doua oară, consecutiv, de echipa României, care a învins în finală Norvegia, cu 24-23.

 

Ştiri

Mangalagiu a plecat la Măciuca

Tehnicianul vâlcean, Gabriel Mangalagiu, va antrena în sezonul viitor echipa Damila Măciuca, în eşalonul al treilea fotbalistic. Tot la această grupare a fost cedat definitive de CSM fotbalistul Băltăţeanu, în Zăvoi urmând să joace şi în campionatul viitor atacantul Bogdan Geantă, deţinut în coproprietate de cele două formaţii. Potrivit zvonurilor, la Măciuca ar urma să fie numit preşedinte Alin Trandafir.

Ganea nu pleacă

Adrian Ganea a decis să rămână la CS Municipal Râmnicu Vâlcea, formţie care l-a cumpărat de la Politehnica Timişoara. Ganea a fost căpitanul echipei vâlcene în sezonul trecut şi a bifat cele mai multe minute ca titular. Fusese împrumutat de la echipa patronată de Marian Iancu, s-a întors la Timişoara în această vară dar nu a fost oprit în lot, chiar dacă Politehnica are şanse mari să joace în eşalonul inferior, în seria în care se va afla şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea.

Revine şi Melcea ?

Un alt fotbalist vâlcean, Iosif melcea, are şanse mari să revină la gruparea din Zăvoi după ce în campionatul trecut a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipie Mureşul Deva. Melcea ar fi astfel, singurul jucător care a fost în teren în momentul în care CSM a jucat în Liga a III-a şi a reuşit ptomovarea în primul eşalon, adică la primul an de existenţă a grupării din Zăvoi. Altfel, CS Municipal are multe meciuri amicale de disputat până la începutul campionatului. Elevii lui Laurenţiu Tudor ar trebui să joace următoarele partide de verificare: Universitatea Craiova (16 iulie), FC Piatra Olt (23 iulie), FC Argeş (30 iulie), CS Vişina Nouă (2 august), ALRO Slatina (4 august), FC Argeş (6 augusti) şi FC Piatra Olt (10 august).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe