Trupele lui Cîlea şi Buican se aleargă degeaba pe coclaurii judeţului

miercuri, 8 iunie 2011

Trupele lui Cîlea şi Buican se aleargă degeaba pe coclaurile judeţului

Sondajele USL vor fi măsluite de la centru "pentru a ieşi cine trebuie"

• Institutul de sondare Avangarde al sociologului Marius Pieleanu i-a jecmănit pe social-democraţii vâlceni

„Evenimentul Zilei" a scris în ediţia de miercuri, 8 iunie, un articol amplu despre sondajele de opinie ale USL: „Angajate de conducerea PSD să realizeze sondaje la nivel judeţean pentru desemnarea viitorilor candidaţi USL institutele de sondare a opiniei publice au de ce să fie nemulţumite. Liberalii au comandat deja, pe cuprinsul întregii ţări, sondaje judeţene la preţul de 7-8000 de euro bucata.

Baronii social-democraţi acuză însă monopolul firmelor lui Marius Pieleanu şi Dan Sultănescu care cer de două ori mai mult pentru serviciilor lor.

 

PSD plăteşte dublu pentru sondaje: Tarife de 15.000 de euro

Pentru a-şi maximiza şansele de desemnare pe listele comune de candidaţi USL, social-democraţii şi liberalii ar fi trebuit să-şi angajeze la nivel judeţean institute de sondare a opiniei publice agreate de conducerea centrală.

Liberalii au primit "verde" să lucreze cu mai multe firme - Agenţia de Rating Politic, Grupul de Ştiinţe Sociale 2000 sau Gallup, filiala din România. PSD şi-a ales Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), condus de consultantul Dan Sultănescu şi Institutul "Avangarde", condus de sociologul Marius Pieleanu. Încurajate de decizia conducerii PSD, cele două institute şi-au împărţit paritar filialele PSD şi au început să pistoneze liderii judeţeni cu oferte. Tarifele percepute nu au fost găsite însă pe gustul baronilor. "15.000 de euro cu tot cu TVA cu tot este bătaie de joc. Liberalii plătesc de două ori mai puţin", ne-a declarat un lider de filială. Conform unor surse social-democrate, această stare de spirit este împărtăşită de mai mulţi lideri de organizaţii, fiind amplificată şi de temerea că oricum sondajele vor fi măsluite la centru pentru a ieşi cine trebuie."

Sondajele sunt doar „apă de ploaie"

Această informaţie este întărită şi de repetatele afirmaţii ale preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, referitoare la prietenia sa cu preşedintele PNL Crin Antonescu, care i-a promis demult că el va fi candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Cu alte cuvinte, aceste sondaje sunt doar „apă de ploaie" cărţile urmând să fie făcute la nivelul conducerii naţionale a USL.

Pe de altă parte, preşedintele în funcţie al CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat că el va candida la preşedinţia instituţiei indiferent de ceea ce va decide conducerea naţională a USL, bazându-se pe susţinerea vâlcenilor.

De asemenea, regionalizarea avută în vedere de Guvernul Boc ar putea să dea peste cap toate aceste sondaje şi scenarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe