|sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Follow Us!

Trei obiective majore de investiţii, sub lupa Autorităţii de Monitorizare a Achiziţiilor 

• Efectele scandalului „Liviu Dragnea” la Vâlcea:

Trei obiective majore de investiţii, sub lupa Autorităţii de Monitorizare a Achiziţiilor

Prefectul Petre Ungureanu a condus joi, 23 iunie, şedinţa pe luna iunie a Colegiului Prefectural, care a avut pe ordinea de zi Raportul privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei, de probă, prezentat de către directorul Direcţiei Judeţene de Statistică. Depunerea de cereri SAPS 2011 şi stadiul implementării sistemului de depunere IPA On line, material prezentat de către directorul Centrului Judeţean Vâlcea al APIA, a fost un alt subiect abordat în Colegiul Prefectural.

La finalul şedinţei, prefectul le-a comunicat membrilor Colegiului care sunt obiectivele de investiţii din judeţ finanţate prin Programul Operaţional Regional Axa 2 şi care ar putea face obiectul verificărilor Comisiei Europene.Este vorba despre Modernizarea DJ 651 B Bălceşti-Goruneşti(km 0-km 12+500), în valoare de 19.007.723,97 lei, Reabilitare şi modernizare DJ 648, Ioneşti-Olanu-Limită judeţ Olt, km 0+000-8+900 şi construcţie două poduri din beton, în valoare de 25.542.110 lei şi Ocolirea municipiului Drăgăşani, în valoare de 23.499.488 lei.

Reprezentantul guvernului în teritoriu şi-a exprimat speranţa că acestea îndeplinesc toate criteriile, cu menţiunea că o analiză mai profundă ar putea releva o anumită stare de conflict de interese legată de atribuirea unor lucrări de către Consiliul Judeţean Vâlcea unei unităţi aflate în subordinea sa, Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. De altfel, Instituţia Prefectului a sesizat încă de la sfârşitul anului 2009 acest aspect, pe care l-a supus atenţiei Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Leave a Response