Sparle si soparle

miercuri, 8 iunie 2011

Sparle si soparle

• Constantin Roibu, directorul de la Oltchim, a cumpărat la începutul anilor 90 din Spania o instalaţie de Lindan când în lume se interzisese de ani buni utilizarea acestui produs? De ce oare? „Prietenii" ştiu de ce! Să-l întrebăm şi pe Petre Roman, premierul de-atunci al României?

• Radu Tăcutu de la „Curierul de Râmnic", unul dintre cei mai talentaţi ziarişti vâlceni, a primit următoarea informaţie... pe surse: „Joi, 9 iunie, iar este probabil să se lase cu tărăboi la Oltchim. Pentru că salariile n-au fost plătite în 25 mai aşa cum trebuia şi pentru că întârzierea remuneraţiilor a devenit obişnuinţă (deşi suntem la mai mult de un an de când Combinatul trebuia să duduie «la capacitate maximă»), muncitorii s-au vorbit ca joi, de la ora 15.00, să protesteze în faţa pavilionului central. Mai exact, sub ferestra celui mai bun şi mai longeviv manager de stat din întreaga Românie post-comunistă (vorba vine), unde sunt vorbiţi «să colinde» toţi chimiştii care vor ieşi din schimb. Reamintim că «spontaneitatea» potenţialului protest de joi era să se producă şi săptămâna trecută şi a fost evitată în ultimul moment, prin plata drepturilor salariale (chenzinei) aferente datei de 10 mai".

• În sfârşit o veste bună pentru vâlcenii care s-au săturat să fie „striviţi" de imaginea celui mai mare gunoi din centrul Râmnicului: cei de la Socom Moda Sârguinţa au început zilele trecute operaţiunile de dezmembrare a ferestrelor din partea de est a clădirii dintre River Plaza Mall şi Winmarkt Mall. După 14 luni de încălcare grosolană a unei hotărâri de consiliu local, cei de la Socom Moda Sârguinţa şi-au luat în sfârşit inima în dinţi şi au început operaţiunile de demolare a porţiunii de 4 metri dinspre Calea lui Traian.

• Bătrânul bolşevic de la Consiliul Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, s-a dat iar în stambă.... Zilele trecute, o delegaţie din partea Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii a venit la „edecul" de la CJ Vâlcea în speranţa că acesta va contribui cu o sumă de bani în vederea desfăşurării unui proiect social al organizaţiei la Brezoi. Speranţe deşarte, însă, pentru că bolşevicul nu numai că nu a dat nici un ban, dar a început să aibă un comportament greu de reprodus într-un ziar. Adevărul este că Dumitru Persu trăieşte în „sărăcie": acesta deţine cinci terenuri (în Râmnicu Vâlcea şi Măldăreşti) în suprafaţă totală de circa 62.000 mp, două apartamente în Râmnicu Vâlcea şi două case de locuit, în Măldăreşti şi Râmnicu Vâlcea. De asemenea, Dumitru Persu are în conturi o sumă totală de 94.000 lei, iar din pensii şi salariul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea acesta a câştigat în 2009 o sumă totală de circa 74.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe