Soferi beti la volan

miercuri, 15 iunie 2011

Soferi beti la volan

În săptămâna 06-12.06.2011 la nivel naţional au fost organizate acţiuni care să vizeze combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, cu accent deosebit pe conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Activitatea face parte din campania preventivă ALCOHOL iniţiată, în plan european, de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) la care România este parte.
Una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere este conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Din punct de vedere statistic, de la începutul anului 2011 şi până în prezent, în România şi pe fondul acestei cauze, s-au produs 810 accidente rutiere soldate cu 35 morţi, 282 răniţi grav şi 734 răniţi uşor.
Din acestea, 12 accidente au avut loc în judeţul Vâlcea, având ca urmări decesul unei persoane, rănirea gravă a 3 persoane şi rănirea uşoară a altor 15.
În cursul acestei săptămâni, poliţiştii rutieri, din judeţul Vâlcea, au testat cu aparatul etilotest un număr de 982 conducători auto, din aceştia 15 fiind identificaţi pozitiv, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu acelaşi prilej au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule un număr de 15 permise de conducere.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru de alcool pur în aerul expirat, sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau cu medicamente similare acestora. Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea vă recomandă: ,,Fiţi mai responsabil în trafic".

Cadavru cu identitate necunoscută descoperit pe Râul Olt

Luni dimineaţă, poliţiştii municipali au fost sesizaţi, printr-un apel 112, despre faptul că în comuna Mihăeşti, în zona Barajului Stupărei, pe apa râului Olt pluteşte un cadavru. O echipă operativă a poliţiei s-a deplasat imediat la faţa locului, împreună cu un echipaj din cadrul I.S.U. Mihăeşti, reuşind extragerea persoanei decedate din apă.
Din primele verificări, identitatea persoanei decedate nu a putut fi stabilită, fiind o persoană de sex masculin, de aproximativ 50 de ani. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii identităţii persoanei şi a cauzelor decesului.

Bovină sustrasă şi tranşată la Tomşani

Duminică dimineaţa, poliţiştii din Tomşani, au fost sesizaţi de către Dumitru G., din localitate, cu privire la faptul că în noaptea de 11/12.06.2011, persoane necunoscute i-au suatras, dintr-un grajd de animale, situat în comuna Tomşani, sat Modarceni, o bovină adultă.
Din primele cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 11.06.2011, partea vătamată a închis intr-un grajd, situat în gradina sa din satul Modarceni, trei bovine, asigurand uşa grajdului cu un lacăt. În dimineata zilei de 12.06.2011, la ora 07.00, a constatat că din grajd lipsea o bovină adultă în vârstă de 2 ani.
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că animalul sustras a fost sacrificat, de autorii faptei, în punctul "Jitieni", unde au fost găsite abandonate: capul, spatele, organele şi pielea animalului.
În cauză se continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cercetaţi penal după ce au furat roţile unui autoturism

Poliţiştii din Călimăneşti au reuşit identificarea principalilor suspecţi în cazul unui furt, comis, în noaptea de 29/30.05.2011, în oraşul Călimăneşti, de către persoane necunoscute, care au sustras toate cele 4 roţi ale unui autoturism, parcat în faţa locuinţei unui cetăţean din localitate, lăsându-l suspendat pe butuci din lemn.
Identificarea suspecţilor s-a făcut în urma analizei criminalistice a mijloacelor de probă ridicate cu ocazia cercetării locului faptei, iar în timpul anchetei oamenii legii au reuşit să recupereze şi bunurile sustrase, ce au fost restituite proprietarului.
Este vorba de Mihăiţă C., de 19 ani, Remus M., de 16 ani şi Eduard D., de 17 ani, toţi din comuna vâlceană Câineni, care, în noaptea de 29/30.05 a.c., s-au deplasat cu un autoturism, marca Opel Astra, înmatriculat în Spania, în oraşul Călimăneşti, pe strada Calea lui Traian şi au sustras, prin demontare, toate cele 4 roţi ale unui autoturism, marca VW Passat, pe care l-au lăsat suspendat pe butuci din lemn, aduşi de suspecţi în portbagajul autoturismului cu care se deplasau. Poliţiştii au reuşit să identifice şi să recupereze şi bunurile sustrase, pe care suspecţii le vânduseră, contra sumei de 300 lei, unui cetăţean din localitatea Câineni.
În cazul lui Mihăiţă C., oamenii legii au extins cercetările şi cu privire la comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui autoturism cu numere false de înmatriculare, stabilindu-se în timpul anchetei că acesta a condus autoturismul, marca Opel Astra, pe timpul comiterii infracţiunii, deşi nu deţine permis de conducere şi a înlocuit plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului pentru a nu fi identificat pe perioada desfăşurării activităţii infracţionale. Cei trei suspecţi sunt acum cercetaţi penal pentru faptele comise şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Neadaptarea vitezei l-a băgat în spital

Un accident rutier grav, s-a produs ieri, la ora 11.35, pe DN7, în afara localităţii Câineni, la km. 228+961 m. Gheorghe O., de 57 de ani, din municipiul Ploieşti, a condus un autoturism, marca Dacia Logan, din direcţia Sibiu spre Râmnicu Vâlcea şi într-o curbă uşoară la stânga, datorită vitezei neadaptate, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autocamion care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului, Gheorghe O. suferit leziuni grave, fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Razie de amploare în municipiul Râmnicu Vâlcea

Poliţiştii municipali, împreună cu efective din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Oficiului Român de Imigrări, au organizat, ieri, o razie de amploare, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi localităţile limitrofe, între orele 11.00-13.00 şi 20.00-23.00.
Activităţile, desfăşurate de oamenii legii, au vizat menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, identificarea persoanelor care comit fapte de natură penală sau contravenţională, dar şi a urmăriţilor şi a minorilor dispăruţi sau plecaţi din centrele de plasament, ori a cetăţenilor străini ce nu respectă regimul de şedere pe teritoriul României.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 441 de persoane, au fost controlate 238 de autovehicule, au fost depistaţi 2 minori plecaţi de la domiciliu fără ştirea părinţilor, 2 cerşetori şi 3 persoane care practicau prostituţia, precum şi 12 persoane căutate pentru comiterea unor infracţiuni de furt. Oamenii legii au constatat şi 2 infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.383 lei. Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Poliţiştii anunţă continuarea acţiunilor de acest gen şi extinderea lor la nivelul întregului judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe